RAZBIJENA JOŠ JEDNA DVOJEZIČNA PLOČA U VUKOVARU

ŠOK U VUKOVARU Policajac ga udario kundakom, prebačen u bolnicu s frakturom lubanje

Vukovarci tvrde da je policajac taj koji je napao, a glasine govore da je navodno bilo i upotrebe pištolja
 Vlado Kos / CROPIX

VUKOVAR - Razbijena glava i krv na pločniku ispred zgrade Policijske postaje u Vukovaru epilog je još jednog razbijanja dvojezične ploče na zgradi ove ustanove. U utorak prijepodne, dan nakon što je 41-godišnji Vukovarac razbio ploču na zgradi policije, isto su učinila dvojica 40-godišnjih Vukovaraca, no ovaj put pri tome je došlo do fizičkog sukoba s policajcem koji ih je pokušao spriječiti u naumu.

Policija je izvijestila kako su 40-godišnjaci oko 11,30 sati napali policajca pri čemu je jedan od njih te policajac ozlijeđeni zbog čega su prevezeni u vukovarsku bolnicu. Ozlijeđeni muškarac u dobi od 40 godina ima ozljedu glave. Policajac Saša Sabadoš iz Petrovaca udario ga je kundak pištoljem u glavu nakon čega je prebačen u KBC Osijek.

Iz KBC-a Osijek potvrdili su kako je na Kliniku za neurokirurgiju u utorak poslijepodne primljena je muška osoba iz Vukovara. Pri tome su mu dijagnosticirani prijelom zatiljne kosti, nagnječenje mozga te krvni ugrušak ispod tvrde moždane ovojnice.

"Bolesnik je stabilan, pri punoj svijesti i za sada nije životno ugrožen," izvijestili su iz osječke bolnice.

Policija je privela drugog 40-godišnjaka te još jednog muškarca, koji je prolazio automobilom kada je vidio da čovjek leži na pločniku.

- Suprug i ja vidjeli smo da se nešto dogodilo, pa smo stali, a on je krenuo da mu pomogne i zbog toga je priveden - ispričala je Blanka Čulina, čiji je suprug Antun završio na obavijesnom razgovoru, a iz policije je izašao oko 15 sati pri čemu je samo kratko izjavio da je to bio „tužan dan za hrvatski narod i državu.“

Ozlijeđeni Vukovarac je, kako neslužbeno doznajemo Damir Pajčić, koji je imao 17 godina kada je postao hrvatski branitelj, a bio je i zatočenik logora u Srbiji. Drugi muškarac je Robert Horvat. Ovaj je događaj ponovno ispred zgrade policije doveo oko 70 Vukovaraca koji su prosvjedovali zbog privođenja branitelja. Pri tome je njihova istina nešto drugačija od one policijske, pa tvrde kako je policajac napao ovu dvojicu, a glasine govore da je navodno bilo i upotrebe pištolje.

Situacija je bila napeta, a okupljeni prosvjednici neprijatelje su vidjeli i u medijima koji već mjesecima izvještavaju o događanjima u Vukovaru. Policijskom glasnogovorniku Domagoju Džigumoviću pak nije bilo omogućeno dati izjavu medijima, jer je konstantno bio prekidan zvižducima i galamom.

- Njih 10-15 policajaca je stajalo, a on je ležao dolje i nitko mu nije pokušao pomoći. Prebili su ga, ležao je kao mrtav. Naišla sam, ne znam što se prethodno dogodilo. Ovo je stravično, je li ovo pomoć da preživimo 18. studenog, je li ovo potpora žrtvi? Otvorili su vrata pakla… Šta nam je činit, neka nam netko kaže… - kazala je Vilma Vidović.

U ime Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u policiju su otišli Tomislav Josić i Vlado Iljkić kako bi pratili razvoj događaja kao građanska inicijativa, koji je nakon sastanka s predstavnicima policije rekao da će se više o ovom događaju znati po okončanju krim obrade.

- Puno toga će ovisiti o izjavama sudionika i očevidaca, kao i liječničkom nalazu. Svi predmeti koji su bili upotrijebljeni bit će analizirani - rekao je Iljkić koji je još jednom prozvao Vladu da uzrokuje probleme u Vukovaru, koji se sada očito radikaliziraju u najgorem mogućem trenutku, šest dana uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

- Ova radikalizacija je očiti znak da se Vukovaru pristupilo krajnje površno. Vlada ne shvaća, a i sve prošle Vlade su griješile kada su probleme gurale pod tepih. Istinu i pravdu koja se u Vukovaru nije dogodila ne možemo prekriti tepihom, ali ni ćiriličnim pločama. Svi se zalažemo za mir. Očito je da je nešto preuranjeno, ako je primjena zakona po sili zakona onda je očito da za to nisu stvoreni uvjeti - istaknuo je Iljkić.

Našu akciju 'Naprijed' možete pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/Naprijed

Svoje komentare i iskustva nam i dalje možete slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:41