FAŠIZAM ZA KLIKOVE

ŠOKANTAN ISPAD Bloger Indexa: 'Jasenovac nije bio tako loš, a NDH je isti kao RH!'

'Jasenovac je imao orkestar i razne priredbe. Navodno je svaka radionica imala svoju nogometnu momčad i dresove, što može biti dio torture, ali svjedoci kažu kako nije bilo tako', piše Dolić i kaže kako je logor zapravo bio pun Hrvatima koji su se sklonili od partizana, a ne Židovima, Srbima, Ciganima i ostalim manjinama koje je NDH progonio.

'Tko misli da su Ustaše mogle nešto napraviti 40-tih godina, taj je glup i ograničen', piše suradnik portala Index.hr, Tvrtko Dolić, o ustaškim zločinima u 2. svjetskom ratu.

'Tko zapravo nije imao milosti? Partizani! A oni koji su protiv NDH i Hrvatske, ubili bi za kunu više. Po čemu je to uopće NDH različita od RH', analizira dalje Dolić.

Bloger Dolić zapisao je to u članku naslovljenom 'Nogomet se igrao i u NDH', koji se pojavio na naslovnici spomenutog portala.

U njemu također kaže: 'Protuhrvatska raketiranja nikako da prestanu, napadaju nas za NDH', a nakon toga optužuje kolumnista Jutarnjeg i Globusa, Borisa Dežulovića, da svojim tekstovima protiv NDH poziva na 'ubijanje 2 milijuna Hrvata'.

'Jasno je da je za beograđanina Dežulovića i njemu slične središnji problem hrvatski dom', piše Dolić na Indexu i daje podršku gesti reprezentativca Joea Šimunića .

Osim članka u nogometnim dostignućima zločinačkog ustaškog režima, Dolić je na istom portalu objavio tekst pod naslovom 'Istina o Jasenovcu', a u kojem iznosi svoje viđenje jednog od najzloglasnijih europskih logora za istrebljenje.

Smatra da hrvatski povjesničari i mediji nisu fer prema Jasenovcu, što je dovelo do, kako kaže, stvaranja 'jasenovačkog mita'.

'Kronike Jasenovca izbjegavaju spomenuti otpuštanja i amnestije. Primjerice, povodom rođendana Ante Pavelića 14.06.1994. pušteno je na slobodu 170 logoraša. Tijekom 1944. pomilovano je 350 osoba', kaže Dolić.

Ne uspoređuje taj broj s 80.000 -100.000 ljudi, koliko se računa da je samo u Jasenovcu izgubilo živote tijekom ustaškog režima, kao ni daljnih nekoliko stotina tisuća koji su ubijeni ili iseljeni s hrvatskog teritorija.

Također spominje svoja osobna saznanja da se u logoru Jasenovac živjelo jako dobro i ugodno, za razliku od onog što tvrde svjetski i domaći povjesničari, znanstvenici i dokumenti iz tog vremena.

Za Index.hr dugo se smatra da je sve bliži Karamarkovoj desnoj opciji o kojoj nikad ne pišu kritički, posebno Milijanu Brkiću s kojim se novinari često sastaju, no tekstovi blogera Dolića predstavljaju jedan od šokantnijih desničarskih ispada na hrvatskom mainstream internetu.

Dolić također piše za Dnevno.hr, desničarski portal poznat to širenju netolerancije i homofobije. Nejasno je kako je dospio na naslovnicu jednog od najčitanijih hrvatskih portala.

Osim članaka o Jasenovcu i nogometu u NDH, bloger je javnost počastio sljedećim tesktovima: 'Fenomen tradicionalne vladavine neHrvata Hrvatskom', 'Zašto je Jasenovac bombardiran, a Auschwitz ne?', 'Četnički smrad Boba Dylana', 'Ako je Oluja uspjela, zašto se Srbi vraćaju?', 'Milanović je dokaz da kršćanski Bog ne postoji', 'Vukovar treba ponovno razoriti',

Osim što piše za Index, Dolić, kao i kontroverzni vlasnik portala Matija Babić, traži doživotnu robiju za Milanovića i njegovu Vladu: Babić, kako kaže, jer je to najveći koruptivni šljam u Hrvatskoj, a Dolić radi mogućih ljudskih prava za LGBT zajednicu.

'Jasenovac je imao orkestar i razne priredbe. Navodno je svaka radionica imala svoju nogometnu momčad i dresove, što može biti dio torture, ali svjedoci kažu kako nije bilo tako', piše Dolić i kaže kako je logor zapravo bio pun Hrvatima koji su se sklonili od partizana, a ne Židovima, Srbima, Ciganima i ostalim manjinama koje je NDH progonio.

Dolić dalje zaziva izbacivanje Srba iz institucija kao što je HRT, piše o zavjerama MI6 u Hrvatskoj, hvali NDH i kritizira pisanje o žrtvama Jasenovca.

Detaljno analizira etničku strukturu zaposlenih na HRT-u i smatra kako za pokolje u NDH nije kriva NDH, nego strane sile, Tito i drugi.

Stručnjaci se slažu da ovako ovako ekstreman autor, čiji uvredljivi stavovi šire mržnju, ugrožavaju ljudska prava i slobode manjina, ne bi trebao dobivati medijski prostor na naslovnicama mainstream portala, bez obzira na broj klikova koji možda donosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:30