NEMAJU ZA ČISTAČICU

ŠOKANTNE OPTUŽBE Osječkim inspektorima rada na poslu zabranili veliku nuždu jer to smrdi?!

Inspektorat rada početkom godine reorganizacijom državnih službi pripao je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava

Inspektorima rada u Osijeku zabranjeno je obavljanje velike nužde u toaletima njihove službene zgrade na adresi Šetališta kardinala Franje Šepera 1d i to, prema riječima njihovih pretpostavljenih, zato što to “smrdi”, piše Glas Slavonije.

To je jedna od tvrdnji iz šokantnog pisma koje su ovih dana na adresu hrvatskih medija, ali i samog Ministarstva rada i mirovinskog sustava u Zagrebu, poslali ogorčeni osječki inspektori.

Naime, Inspektorat rada početkom godine reorganizacijom državnih službi pripao je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a ukidanjem Državnog inspektorata kao državne službe i prelaskom inspektora “pod šešir” Ministarstva ukinuta je usluga čišćenja službenih prostorija i održavanja službenih automobila, odnosno, inspektori su ostali bez čistačica.

“Ono što je prevršilo svaku mjeru istrpljenog jest zahtjev nadređenih da inspektori sukladno tjednom rasporedu čiste toalete u zgradi u kojoj se nalaze, te da sami još i kupuju kemijske preparate za čišćenje sanitarnih prostorija. Normalno je voditi računa o čistoći prilikom obavljanja nužde, ali organizirati tjedni raspored kada će koji inspektor, vjerojatno u pauzi između nadzora i primanja stranaka, navući rukavice i čistiti javne toalete, izvan je svake pameti. Krajnje je bahato, arogantno i neljudsko iživljavanje pokazano kada nam je još i zabranjeno vršenje nužde, s posebnom napomenom da 'velika nužda smrdi'”, piše u pismu kojim se hrvatskoj javnosti obraćaju poniženi inspektori u nadi da će ovo “odjeknuti Hrvatskom i neće biti samo još jedna od stvari na koju ćemo zažmiriti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:00