HOROR NA SATU

ŠOKANTNE PRIČE NASTAVNIKA Stavio si je ravnalo pod vrat i prijetio: Zaklat ću se...

Zadar, 020712Jutros su poceli upisi u srednje skole. Ucenici s roditeljima ispunjavaju upisne obrasce i nadaju se upisu u zeljenu skolu.Na fotografiji: upis ucenika u Gimnaziju Jurja Barakovica.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012

Eris - učiteljica koja je dala otkaz zbog nasilja u školi - na forumu navodi što su proživljavali ona i kolege:

- Učenik nastavnici pod satom psuje Boga i govori joj da se goni u pm, učenicima prijeti da ne smiju reći da je to rekao, ide po ravnatelja, tvrdi da ga je nastavnica upisala na papir na kojem se evidentiraju nepoželjna ponašanja učenika, a on ništa nije učinio i neka ravnatelj pita učenike; učenici u razredu odgovaraju potvrdno jer se boje reakcija tog učenika i njegova društva poslije nastave. Isti učenik drugi sat gađa nastavnicu markerom koji za par centimetara promaši njenu glavu i razbije se na ploči. Stručna služba ignorira incident i zahtjev nastavnice da se nešto učini. Drugoj nastavnici krade novčanik. Nagovara grupicu da u učionicu kroz prozor ubace dimnu bombu. Isti učenik skuplja svoju ekipu ispred škole, dovikuju kroz prozor prostote nastavnici koja sprema stvari u učionici; uzimaju bicikl od prolaznika i razbijaju ga poručujući: ‘Tako ćeš i ti završiti, kurvo!’

- Drugi učenik te škole uništava gotovo novi automobil nastavnice pišući sprejem po njemu i urezujući vulgarnosti. Nakon što je pozvan otac, učenik se na svom blogu hvali kako ga nije kaznio, nego mu je rekao da ide u sobu, gdje se igrao na računalu. Na blogu organizira “natjecanje” u nepodopštinama prema nastavnicima, pišući vulgarnosti o nastavnicima i ravnatelju. Šteta nastavnici nije namirena!

- Učenik škarama prijeti učenici da će je ošišati, nastavnica mu jedva oduzima škare. Isti učenik uhvaćen je da je donio veliki nož na nastavu. (Učenik prešao u drugu školu, roditelji razvedeni, nadzor socijalne službe, bio u popravnom domu.)

- Učenik, tada prvi razred osnovne škole, ulijeće u zbornicu i kaže svim nastavnicima: “Mrš u pm”. Na velikom odmoru isti učenik udara glavom drugog učenika o pod, a dežurni nastavnik jedva ih razdvaja.

- Učenik šeta po razredu, vrišti, odbija raditi pod satom, psuje, udara druge učenike čime god stigne (brat tog učenika prebačen u drugu školu).

- Učenici donose alkohol na završnu zabavu na kraju osmog razreda. Kažnjeni smanjenom ocjenom vladanja.

- Učenik skida hlače i gaće i pokazuje stražnjicu domaru i ostalim učenicima.

- Učenik donio alkohol na sat, stavio na stol bocu i podigao noge. Zadnji je sat, zaključuju se ocjene, odbija odgovarati za ispravak negativne ocjene psujući nastavnicu da što mu može jer će on ionako proći.

- Učenik za vrijeme priredbe u zboru, dok ostali pjevaju, istupa, podiže ruku i viče pred roditeljima i drugim učenicima na priredbi: ‘Heil Hitler’.

- Učenica lakira nokte za vrijeme nastave i šminka se.

- Učenik lomi ravnalo, stavlja si ga pod vrat i kaže da će se zaklati. Nakon što su mu oduzeli ravnalo, vadi šestar i prijeti njime. Nakon oduzimanja šestara uzima kemijsku olovku i šara se po rukama, kida listove iz bilježnice, gužva ih i baca po drugima; kida gumicu za brisanje i gađa učenike i nastavnicu. Razbio je i staklo na autobusnom stajalištu. Nosi sprej po gradu i šara njime po autima i fasadama. Hvali se da pije alkohol. Nosi cigarete u školu, viđen kako puši izvan škole. (5. razred, prilagođeni program, roditelji tvrde da su nemoćni u odgoju).

- Učenici falsificiraju ocjene u imeniku (osnovna škola).

- Učenik donio petarde u školu, na izlasku iz škole baca ih učenicima pod noge. (Obaviješteni roditelji, otac se buni ravnatelju: zašto razrednica želi zvati policiju kad mu je on kupio petarde?)

- Učenica ispred zbornice prosi novac od nastavnika.

- Učenica na drugom popravnom roku ne prolazi, izlazi vrišteći iz učionice, razbija vrata i prijeti skakanjem sa škole (nesređena obitelj).

- Učenik otuđuje laptop iz knjižnice za vrijeme nastave.

- Učenik krade novac iz zbornice.

- Učenik (4. razred osnovne škole) snima nepristojni video u kojem vrijeđa jednu učenicu škole, stavlja video na YouTube i dijeli ga po Facebooku.

- Učenica (2. razred osnovne) konstantno udara druge učenike i učiteljicu čime god stigne, grize i grebe učiteljicu, baca se po podu, govori nepristojne riječi učenicima i učiteljici (nesređena obitelj, dijete udomljeno).

Bubamara - učiteljica iz Zagreba

- Učenik za vrijeme nastave čita ilustriranu enciklopediju o vatrenom oružju (vrlo dobar učenik, dijete brižnih roditelja).

- Učeniku je loše na satu, pada u nesvijest; naknadno doznajemo da je prije jutarnje nastave popušio džoint; roditelj priznaje da je nešto čudno opazio kod djeteta, ali nije reagirao, nije znao kako (živi s jednim roditeljem, vrlo dobar učenik).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:55