VELIKA ŠKRTICA

Šokantni nalazi inspekcije u našim slastičarnicama, od jedne vrste kolača imate veliku šansu završiti u bolnici

O kojim je kolačima riječ, koliko ih često potrošači konzumiraju i koliko mogu biti opasni, pogledajte u još jednom kratkom videu Velike škrtice

Zarazni kolači

Ne samo što su kolači skupi nego je velika laboratorijska analiza iz 2021. godine pokazala kako ih četvrtina u sebi ima previsoku količinu enterobakterija koje uzrokuju bolničke infekcije.

Analizu je naručila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu te testiravši preko 200 kolača kupljenih u Zagrebu zaključila kako dio proizvođača i slastičara ima problem s higijenskim uvjetima, loše postupa i čuva kolače te kako njihova učestala konzumacija može biti štetna po zdravlje potrošača.

Analizirali su tri skupine kolača - kremaste, čokoladne i voćne, a iako je u svim skupina pronađena određena količina uzoraka s previsokom razinom enterobakterija, jedna vrsta se pokazala opasnijom od drugih pa bi potrošači s njom vjerojatno trebali malo više pripaziti.

O kojim je kolačima riječ, koliko ih često potrošači konzumiraju i koliko mogu biti opasni, pogledajte u još jednom kratkom videu Velike škrtice.


IMATE PRIJEDLOG ZA VELIKU ŠKRTICU?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 08:00