PREDSTAVLJANJE KNJIGE

ŠOKANTNI PLAN ISTREBLJENJA HRVATA U BIH Biskup Komarica: 'Hrvati su smetali međunarodnim moćnicima'

 Goran Jakuš/Pixel

ZAGREB - Banjalučki biskup mons. Franjo Komarica predstavio je u utorak u Nadbiskupskom pastoralnom institutu svoju knjigu, stvorenu u suradnji s njemačkim novinarom Winfriedom Gburekom, u kojoj otvoreno govori o pozadini rata i donosi zastrašujuće informacije o planu istrebljenja Hrvata i katoličkih vjernika iz Bosne i Hercegovine.

Knjiga pod nazivom 'Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski' pružila je biskupu Komarici priliku da javnosti otkrije želju međunarodnih moćnika da u potpunosti uklone katoličko stanovništvo iz BiH kako bi se ostvario njihov plan države s isključivo dva naroda. Tom su planu 'trn u oku' Hrvati koji su u BiH 'samo nacionalna manjina'.

Biskup Komarica ističe da bi se provedbom takve strategije ugasila i njegova biskupija.

- U knjizi je riječ o potresnim i gotovo nevjerojatnim činjenicama koje otkrivaju odgovorne u politici. Sadržaj neuobičajene knjige sigurno će izazvati snažnu reakciju ne samo hrvatske već i zapadnoeuropske javnosti - istaknuo je biskup Komarica dodajući kako je knjigu poklonio i papi Franji koji će za vikend boraviti u Sarajevu.

Uz biskupa Komaricu na predstavljanju knjige bili su i dr. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, profesor dr. Božo Skoko, izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, te Žarko Ivković, izvršni urednik Večernjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:16