UZNEMIRUJUĆE

Šokantni prizori u zagrebačkoj školi: Procurio video tučnjave profesora i učenika, djeca sve snimala, dobit će otkaz!

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, policija je odmah privela profesora, a navodno je bio alkoholiziran. Ti navodi još nisu potvrđeni

Tučnjava u školi

 Screesnhot/

Skandalozna snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik zgrozila je javnost.

Iako nije poznato kada se sukob dogodio, ravnateljica škole, Bosiljka Galenić, potvrdila je incident, ali bez detalja.

- U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi - pisanim putem se očitovala ravnateljica i zaključila da najstrože osuđuju svaki oblik nasilja i drže da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika.

I resorno Ministarstvo je upoznato s događajem.

- Škola je promptno reagirala i poduzela sve aktivnosti sukladno propisima te od događaju obavijestila nadležna tijela. Policija poduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlastima, a škola će navedenog profesora sankcionirati u skladu s propisima koji reguliraju radne odnose - zaključuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prema pisanju portala Index.hr, na snimci se vidi kako u razredu učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odmaknuti od sebe, što rezultira uzajamnim hrvanjem pred pločom.

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom. Ovdje se uključuju još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

On im se nakon nekoliko sekundi uspijeva izmaknuti, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje.

Neki učenici su obračun snimali, neki su se smijali, ali nekoliko učenika je ipak pomoglo razdvojiti profesora i učenika.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, policija je odmah privela profesora, a navodno je bio alkoholiziran. Ti navodi još nisu potvrđeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:10