NEOBIČAN SLUČAJ

ŠOKIRANI DIREKTOR TUŽI ZAPOSLENICU 'Čistačica je potpisala otkaz i onda ga je ukrala iz moje kancelarije i otišla na bolovanje!

 Ilustracija / Profimedia, imageBROKER

Podignuta je optužnica protiv Sanjice (43), majke troje djece, koju bivši poslodavac tereti da je u prostorijama tvrtke prvo svojevoljno potpisala sporazuman raskid ugovora o radu pa ga potom ukrala iz šefova ureda i otišla kod liječnika otvoriti bolovanje, piše Podravski.hr.

Neobičnim slučajem iz Zagorja uskoro bi se trebao baviti tamošnji Općinski sud, a priča na prvu zvuči doista nevjerojatno. Sanjica je, naime, u toj tvrtki bila zaposlena kao čistačica te je imala ključeve svih ureda. Jednog je jutra, nešto poslije 9 sati, navodno sa šefom potpisala sporazuman otkaz te zadržala svoj primjerak. Nakon što je šef otišao iz ureda, Sanjica je – barem tako stoji u optužnici – otključala vrata i otuđila jedini primjerak koji je tvrtka zadržala za sebe.

– Učinila je to samo zato da zadrži sva prava iz radnog odnosa jer je odmah nakon toga otišla liječniku i otvorila bolovanje. Mi joj ne možemo jednostrano raskinuti ugovor o radu za vrijeme bolovanja – navode u tvrtki u kojoj je Sanjica radila.

No, ona negira sve optužbe. Na ispitivanju koje je naložio Županijski sud u Zagrebu kaže kako ništa od toga nije istina.

– Nisam ništa potpisala, nikakav sporazumni raskid ugovora o radu. U sporno vrijeme koje se spominje, od 9 do 11 sati, ja sam bila kod liječnika koji mi je otvorio bolovanje – branila se optužena Sanjica.

Optužnicom je se tereti za “otuđenje tuđe pokretne stvari na osobito drzak način, čime je počinila kazneno djelo teške krađe”. No, nije s tom istragom sve išlo tako glatko.

Tvrtka u kojoj je čistačica bila zaposlena najprije je protiv nje redovnim putem predala kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, ali prijava je odbijena uz objašnjenje kako tu ne može biti govora o “kaznenom djelu teške krađe na osobito drzak način”. Nakon toga, odbijen je i zahtjev tvrtke, koja je preuzela progon bivše radnice, da se provede istraga ispitivanjem Sanjice i svjedoka. Tu odbijenicu pak poništio je Županijski sud u Zagrebu koji je naložio da se ispitivanje mora provesti.

Na sudu iskaze će dati i odgovorne osobe u tvrtki koje upozoravaju kako je Sanjica tog jutra doista potpisala sporazumni otkaz, nakon čega je njihov primjerak nestao iz zaključanog šefova ureda, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:28