KONTRA HULIGANSTVU

SOLIDARNOST NA DJELU Mjesec dana nakon što im je u Zagrebu u podmetnutom požaru izgorjelo vozilo, mladi sportaši iz Vodica dobili novi kombi!

 
 Jutarnji list

Hrvatska javnost bila je zgrožena divljačkim i sramotnim činom koji se dogodio 16. prosinca prošle godine, na dan najvećeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Oko 4,30 sati nepoznati huligani su pod okriljem mraka na parkiralištu ispred Hostela Arena u Novom Zagrebu podmetnuli požar na dva vozila kojima je 15-ak dječaka i djevojčica s nekoliko roditelja iz vodičkog Kluba "Hrvatski branitelj - dragovoljac" doputovalo na međunarodni turnir u kickboxingu. U podmetnutoj vatri u potpunosti je izgorjelo kombi vozilo u vlasništvu malonogometnog kluba "Heroji 2007" iz Vodica, dok je minibus Gradskog poduzeća Vodice nagorio i pretrpio, na sreću, manja oštećenja.

Iako je prošlo već mjesec dana od tog gnusnog čina, zagrebačka policija još nije pronašla počinitelje. No nakon samo mjesec dana Malonogometni klub "Heroji 2007", koji nosi ime u spomen na stradale kornatske vatrogasce, dobio je novo kombi vozilo Opel Vivaro vrijedno oko 184 tisuća kuna. Naime, za kupnju novog kombija Hrvatski Olimpijski Odbor izdvojio je 70 tisuća kuna, Hrvatski nogometni savez dao je 30 tisuća kuna, dok su 50 tisuća kuna sredstva iz proračuna Grada Vodica. Ostatak od 34 tisuće kuna prikupljen je prilozima građana te tvrtki i udruga.

Jutarnji list

- Čim smo čuli da je malim sportašima iz Vodica zapaljen kombi u Zagrebu, kroz nekoliko dana krenuli smo s aktivnostima kako bi MNK 'Heroji 2007' dobio novo zamjensko vozilo. Željeli smo pokazati da naša velika hrvatska sportska obitelj mora biti zajedno u dobru i zlu. I da naše zajedništvo u promicanju i razvoju sporta kod djece, podjednako na državnoj i regionalnoj razini, ne može i neće zaustaviti huliganizam. Nakon što smo dogovorili sve pojedinosti, temeljem postojećeg sporazuma o suradnji s HOO-om, Autokuća Opel centar isporučila je kombi vozilo vodičkom Malonogometnom klubu u roku od samo tri dana - rekao je Siniša Krajač, pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a za regionalni sport.

Nakon sramotnog događaja u Zagrebu, kaže Ante Kulušić, najvažnije je da vodički MNK "Heroji 2007" ima ponovno svoje prijevozno sredstvo za odlazak na prvenstvene utakmice Druge nogometne lige.

Jutarnji list

- Prvi je reagirao HOO, a potom i HNS te je u rekordnom roku kupljeno novo vozilo - rekao nam je Ante Kulušić, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Nikola Lemac, predsjednik Zajednice sportova grada Vodica, uputio je riječi zahvale gradonačelnici dr. Nelki Tomić i njezinu zamjeniku Stipi Bosotinu, zbog, kako je istaknuo, njihove brze intervencije i uvrštavanja 50 tisuća kuna za kupnju novog kombija u prijedlog proračuna za 2019. godinu koji je potom prihvatilo Gradsko vijeće.

- Posebno se zahvaljujem predsjedniku Gradskog vijeća Vodica Marinu Mikšiću, koji je u teškim trenucima za MNK 'Heroji 2007' upotrijebio svoja stara sportska poznanstva s predstavnicima najviših državnih sportskih institucija kako bi se u vrlo brom roku zaokružila financijska konstrukcija i realizirala kupnja novog kombija - izjavio je Nikola Lemac.

Prije mjesec dana, u MNK-u "Heroji 2007" bili su očajni zbog gubitka svog kombija, a danas je kod njih primjetno veliko olakšanje i sreća.

Jutarnji list

- Najprije bih se zahvalio Društvu prijatelja Hajduka iz Šibenika čiji su nas čelnici prvi nazvali nakon nemilog incidenta u Zagrebu i odmah istog dana pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći za novo vozilo. Neizmjerno se zahvaljujemo i svim brojnim građanima Hrvatske koji su svojim prilozima sudjelovali u akciji. Naravno, zahvale idu HOO-u i pomoćniku Glavnog tajnika Siniši Krajaču koji nam se samoinicijativno javio i osigurao preostali dio novca za novo kombi vozilo. Riječi zahvale upućujem i gospodinu Dugeču, povjereniku Druge malonogometne lige - jug i gospodinu Topuzoviću, predsjedniku Komisije za mali nogomet HNS-a, kao i našem Gradu Vodicama koji je odmah stao iza nas. Kombi vozilo služi i služit će našim sportašima od najmlađe dobi do seniora i u ime svih njih od srca se iskreno zahvaljujemo - kaže Tomislav Strikoman, predsjednik MNK "Heroji 2007".

Službena i svečana primopredaja ključeva kombi vozila Opel Vivaro Malonogometnom klubu održat će se u petak u 12 sati u Gradskoj vijećnici Vodica. Ovom činu nazočit će gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić, pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač i dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:42