VELIKI RAST

Šostar: U Zagrebu danas imamo 705 novih slučajeva koronavirusa, testirali smo 1900 ljudi

Šostar je jučer najavio da će na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma biti otvorena nova lokacija za testiranja
Ilustracija
 Nikola Vilic/Cropix

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar potvrdio je jutros za N1 da je u Zagrebu danas rekordnih 705 novih slučajeva zaraze.

- To je daleko najveći broj potvrđenih zaraza koronavirusom u jednom danu, kao i broj testiranih uzoraka - kazao je Šostar dodavši da je u Zavodu testirano više od 1900 uzoraka.

Šostar je rekao za RTL.hr kako su visoke brojke smjer kojim će Zagreb vjerojatno ići narednih dana.

- Plaćamo danak našem neozbiljnom ponašanju - nepridržavaju mjera, nenošenju maski i nepridržavanju distance. I ako tako nastavimo bit će i gore. Zdravstveni sustav se zakrčuje, rekao je Šostar.

Zagreb ima i nova žarišta, a to je prodor u četiri doma za starije u kojima ima dosta pozitivnih korisnika i djelatnika.

U Zagrebu je jučer bilo 337 zaraženih.

Šostar je jučer najavio da će na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma biti otvorena nova lokacija za testiranja na koronavirus u Zagrebu, kako je dogovoreno u srijedu na sastanku u Ministarstvo zdravstva.

Šostar kaže kako bi testiranja na novoj lokaciji mogla početi do kraja tjedna.

Na sastanku s predstavnicima zavoda za javno zdravstvo, na kojemu su bili i ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, dogovoreno je i zapošljavanje dodatnog zdravstvenog kadra, prije svega mladih liječnika koji su završili fakultet, dodao je Šostar.

Nova lokacija za testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu trebala bi smanjiti sadašnje gužve na punktu u Mirogojskoj ulici.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su jučer zabilježena 1424 nova slučaja, a umrlo je 11 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:32