I ON DOBIO VIŠAK

Šostar za Jutarnji: ‘Da, Linić se cijepio kod nas. Rekli smo mu da pričeka ako nam ostane...‘

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar potvrdio je za Jutarnji list da je ondje cijepljen bivši ministar financija
Slavko Linić
 Bruno Konjević/Cropix

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, potvrdio je za Jutarnji list da je u zagrebačkom Zavodu cijepljen Slavko Linić.

- Istina je da je gospodin Linić cijepljen u našoj ustanovi. S obzirom na dob i kronične bolesti od kojih boluje, kada je došao u Zagreb, došao je k nama raspitati se za mogućnost cijepljenja. Zbog činjenice da spada u rizičnu skupinu po više kriterija rekli smo mu da pričeka i ako ostane cjepiva da ćemo ga cijepiti. S obzirom na ostatak, cijepljen je i smatram da to nije pogrešno. Cjepiva je malo i nedopustivo bi bilo baciti iti jednu dozu - zaključuje Šostar.

'Da je netko drugi došao taj dan, a ne Linić, i njega ga bi cijepili'

Šostar je demantirao napise u medijima da su on i Linić prijatelji rekavši da se radi o dugogodišnjem poznanstvu. "Nikada nismo bili prijatelji", istaknuo je za N1.

Ispričao je da ga je Linić prije desetak dana nazvao jer je bio u Zagrebu te je došao do Zavoda s upitom kakve su mogućnosti za cijepljenje s obzirom da ima 72 godine i teški je kronični bolesnik.

"Tu nije bitna nikakva funkcija, to je umirovljenik", kazao je Šostar.

Taj dan su se na Zavodu cijepili djelatnici žurne službe, a Šostar je, tvrdi, rekao Liniću da će mu izaći u susret ako ostane cjepiva, a ako ne ostane neće.

"Ostala je jedna doza jer jedan djelatnik koji je bio na bolovanju nije došao na cijepljenje. Ne vidim tu neke moralne dileme, cijepili smo ga desetak dana ranije nego bi imao pravo. Niti je netko mlad niti je netko zdrav. Čovjek je teški kronični bolesnik", rekao je ravnatelj Zavoda.

Tvrdi i da je pokušao naći nekog drugog djelatnika, no s obzirom da postoji točan raspored kada nekoga cijepe, ovisno o vremenskom odmaku koji mora proći između prve i druge doze, "ne možete nekoga cijepiti prije nego mu dođe vrijeme".

Da je netko drugi došao taj dan, a ne Linić, Šostar kaže da bi ga cijepili. Osim Linića, tvrdi, nema više takvih slučajeva, već je on jedini.

Bilo je pred Zavodom, kaže, ljudi koji su se pokušali cijepiti, ali su sve te ljude odbili i rekli da moraju čekati svoj red. "Prioritet su nam da cijepimo naše zagrebačke liječnike, stomatologe i privatnike kojima ne možete poslati doze jer ih je premalo", dodao je.

Šostar kaže da nije cijepio članove svoje obitelji "jer svaku dozu morate prijaviti, ne možete se igrati". (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 06:44