NAPOKON KOD KUĆE

Spašeni iz Libije: Još dvojica Hrvata uspjela se vratiti

Zagreb, 220211.Avion iz Libije sletio je na zagrebacku zracnu luku Pleso. Medju putnicima su bila i dvojica Hrvata.Na slici: putnik Bozo Cacic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Još dvojica hrvatskih državljana na radu u Libiji vratila su se danas u Hrvatsku. Radi se o Boži Bačiću te još jednom neimenovanom radniku koji su u Libiji radili na projektima zagrebačke tvrtke Geofizika.

’Sve je u redu’

Sletjeli su u Zagreb u utorak navečer u 20.30, redovnom linijom Croatia Airlinesa iz Beča, kamo su evakuirani iz Tripolija.

Supruga Bože Bačića s troje malene djece već je od 20 sati nervozno stajala na terminalu za međunarodne dolaske zagrebačke Zračne luke. Osim njih, Bačića je na aerodromu dočekala četa novinara, reflektori, kamere, SNG ekipe državne televizije...

Sve to uznemirilo je gospođu Bačić koja nije htjela razgovarati s novinarima. Zabirnuto je gledala prema terminalu i iščekivala supruga. Kada je došao, zagrlio ju je, poljubio i otišao u pravcu parkirališta. Nije bio pričljiv.

Medijima je tek rekao kako je “sve u redu”, a informacije o stanju u Libiji nije htio davati. Još je manje pričljiv bio njegov kolega koji se nije ni predstavio, već je pored novinara prošao šutke, pognute glave.

Zapeli u Frankfurtu

Iako se večeras očekivala skupina od 29 evakuiranih radnika , došla su samo dvojica koja su iz Tripolija krenula put Beča.

Ostatak skupine “zapeo” je u Frankfurtu jer nisu stigli na vrijeme da bi uhvatili posljednji let za Zagreb. Njihov dolazak očekuje se u srijedu, najvjerojatnije redovnom prijepodnevnom linijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:10