NAVALI NARODE!

Spektakl u Osijeku, zavrtio se najveći panoramski kotač u Hrvatskoj: ‘Interes je golem‘

Željeli su građanima i posjetiteljima grada Osijeka ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve europske metropole.

Panoramski kotač.

 Marko Mrkonjic/Cropix

Osijekom se u četvrtak navečer zavrtio ‘‘Sky View‘‘, najveći panoramski kotač u Hrvatskoj koji je u Osijek stigao kao najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventiranja gradom na Dravi. Prvu vožnju uz gradonačelnika Ivana Radića i župana Ivana Anušića, iskusili su i predstavnici medija, koji su se zavrtjeli do visine od 35 metara. Kotač se sastoji od 24 zatvorene kabine od kojih svaka može primiti četiri osobe i nema sumnje da će u danima koji slijede biti iznimno posjećana i atraktivna osječka blagdanska mikro destinacija. Svi koji žele mogu ga pronaći kod popularne ‘Školjke‘, odnosno u Parku kralja Držislava.

image

Panoramski kotač.

Marko Mrkonjic/Cropix

- Željeli smo građanima i posjetiteljima grada Osijeka ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve velike europske i svjetske metropole. Sada ga ima i slavonska metropola. Ovo je najveći kotač u Hrvatskoj, a u Osijeku će ostati do kraja siječnja, tako da će se svi zainteresirani stići provozati - rekao je gradonačelnik Radić te najavio nastavak Adventiranja i božićnog tramvaja.

image

Panoramski kotač.

Marko Mrkonjic/Cropix

- Zbog velikog interesa i reakcija sugrađana, posjetitelja i ugostitelja, odlučili smo produžiti Adventiranje i Božićni tramvaj do 31. prosinca. Također smo na Badnjak od 20 sati, kao i na Silvestrovo cijeli dan, osigurali besplatan javni gradski prijevoz. Nadam se da smo svojim sugrađankama i sugrađanima uspjeli uljepšati blagdane svim događajima i iznenađenjima ovog Adventa – dodao je Radić.

image

Panoramski kotač.

Marko Mrkonjic/Cropix

Produženo osječko Adventiranje tako je uz novu turističku atrakciju postalo uvertira u trodnevni festival hedonizma na hrvatskom istoku. Naime, 29. prosinca počinje HeadOnEast, a trajat će sve do 31.12. kada Osijek s Ivanom Zakom na glavnom trgu ulazi u novu godinu.

image

Prva vožnja na 35-metarnom panoramskom kotaču koji je postavljen u centru Osijeka za vrijeme Adventa.

Marko Mrkonjic/Cropix

Sva tri događaja zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

- Htjeli smo da ovaj Advent u Osijeku bude najljepši u Hrvatskoj i mislim da smo u tome uspjeli. Odmah nakon Adventa ide manifestacija HeadOnEast koju nismo mogli ranije organizirati zbog vremenskih prilika. Pozivam sve da dođu i na produžetak Adventa i na HeadOnEeast, sigurno danas u gradu Osijeku možete pronaći za svakoga po nešto – poručio je župan.

image

Prva vožnja na 35-metarnom panoramskom kotaču koji je postavljen u centru Osijeka za vrijeme Adventa.

Marko Mrkonjic/Cropix

Inače, Panoramski kotač,,Sky View‘‘ radit će svakoga dana od 10 do 23 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kada će raditi od 10 do 21, dok će na Božić biti otvoren od 16 do 23 sata. Za vožnju koja traje 5 do 7 minuta odrasli će trebati odvojiti 50 kuna, dok je za djecu do 12 godina cijena vožnje 40 kuna, a najmlađi do 3 godine mogu se voziti besplatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 18:33