OPASNA INTERVENCIJA

Speleolozi u Tounju pronašli odbačeni dinamit i streljivo, policija je sve sigurno uklonila

S dubine od 25 metara izvukli su okvire spremnika za automatsku pušku M70, neiskoristivi dinamit Nobel Wien i razno streljivo

Streljivo pronađeno u Tounju

 PU karlovačka

Čim su od ogulinskih pripadnika Hrvatske službe za spašavanje zaprimili dojavu da se u speleološkom objektu na području Košara u Općini Tounj nalaze odbačena minsko-eksplozivna sredstva, policijski službenici Protueksplozijskog odjela MUP-a odmah su pohitali na mjesto intervencije.

Na dubini od 25 metara pronašli su i izvukli šest okvira spremnika za automatsku pušku M70, jedan neiskoristivi dinamit Nobel Wien te ukupno 548 komada raznog streljiva. Uz policijske službenike u toj aktivnosti su, inače, sudjelovali i predstavnici HGSS-a te JVP Ogulin.

image

Streljivo pronađeno u Tounju

PU karlovačka
image

Streljivo pronađeno u Tounju

PU karlovačka

- Zahvaljujemo na odgovornom ponašanju građana (speleologa), koji su reagirali i policiji pravovremeno dostavili informaciju o pronalasku eksplozivnih sredstava te na taj način doprinijeli povećanju sigurnosti zajednice, ali i očuvanju prirode. Podsjećamo građane na akciju ‘Manje oružja, manje tragedija‘, koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija - kažu iz PU karlovačke.

Ujedno podsjećaju građane da "oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi".

image

Streljivo pronađeno u Tounju

PU karlovačka
image

Streljivo pronađeno u Tounju

PU karlovačka
image

Streljivo pronađeno u Tounju

PU karlovačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:53