PREBLAGE KAZNE

SPH oštro osudio incident u Splitu: ‘Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva‘

Ozlijeđenom kolegi poželjeli su brz oporavak, a policajcima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja

Automobil za kojim traga policija

 Pu Sd/

Napad na policijskog službenika u Splitu oštro je osudio Sindikat policije Hrvatske (SPH). Ističu kako bi se napad na policajce motornim vozilom trebalo okvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuju i težine ozljeda.

- Naime, dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio je teške i po život opasne ozljede jer ga je nepoznati vozač pregazio vozilom kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao. SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike - ukazuju iz Sindikata.

- Ozlijeđenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku. Također, molimo svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj s informacijama kojima raspolažu - zaključuju iz Sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:13