ISTRAŽIVANJE NOVE TV

Splićani bi opet Keruma, Zagrepčanima od Bandića draži Kregar, Mrsić i Šprem

 Duje Klarić/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bi, da su danas lokalni izbori, osvojio upola manje glasova nego na prošlim izborima, pokazuje najnovije istraživanje Nove TV.

Kada se njegovo ime pojavi na listiću s mogućim protukandidatima, Bandić se bori za ulazak u drugi krug. U Zagrebu bi najbolje prošao Josip Kregar koji, prema istraživanju agencije Ipsos Puls za Novu TV, osvaja 24,6, Milan Bandić 22, a Davor Bernardić 19,5 posto.

Bernardić tek treći

No, ako bi umjesto Bernardića SDP kandidirao Miranda Mrsića (23,5 posto) ili Borisa Šprema (23,2 posto), Bandić ne bi prošao u drugi krug. Svaki drugi Zagrepčanin, pokazalo je istraživanje, želi nove izbore i za gradonačelnika i Skupštinu. No, na referendum bi izašlo samo nedostatnih 37 posto birača Ali, kad bi na birališta izašlo dovoljno birača, za smjenu Milana Bandića glasovalo bi njih 69,2 posto. Iako je svojom politikom razočarao 48 posto Splićana, Željko Kerum stoji nešto bolje od Bandića.

I dalje je najpopularniji i kao potencijalni kandidat imao bi relativnu pobjedu sa 29,7 posto: drugo mjesto pripalo bi SDP-ovcu Marinu Jurjeviću u kojega vjeruje 22,8 posto Splićana.

Protiv Kerumovih kafića

HDZ-ovac Dujomir Marasović u toj utrci nema šanse te osvaja samo 4,7 posto glasova. No, više od trećine Splićana (36,9 posto) ne zna za koga bi glasovalo. Jedina anketa u kojoj Kerum nema podršku većine je ono o izgradnji restorana i kafića na Marjanu. Gradnji se protivi 73,8 posto građana Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:48