PREDIVNA GESTA

Splićani gladnom sugrađaninu napunili cijeli stan hranom, otplatili mu čak i kredit!

Bilo je nemoguće svu tu hranu pohraniti u njegov stan pa su je u udruzi Empatija proslijedili drugim potrebitima

Ilustrativna fotografija

 Shutterstock, Slobodna Dalmacija/

Nakon što je Slobodna Dalmacija napisala članak pod naslovom "Muškarac s invaliditetom iz Splita je gladan, ne traži novac nego paštete, salamu. ‘Pomozite mi da izdržim...‘", javile su se, kažu volonteri, stotine i stotine građana s pomoći u hrani.

Bilo je nemoguće svu tu hranu pohraniti u stan nesretnog muškarca pa su je u udruzi "Empatija" proslijedili drugim potrebitima.

"Dobar dan, neugodno mi pitati. Imate li nekakve hrane, paštete ili salame da izdržim idućih 15 dana, dok mi ne dođe naknada za bolovanje?" To je pitanje postavio jedan gladni muškarac Jagodi Laco, osnivačici Udruge "Empatija" koja redovito i požrtvovno pomaže nevoljnicima diljem Splitsko-dalmatinske županije.

Muškarac je osoba s invaliditetom, nema automobil. I trenutačno nema što jesti. U Splitu, gradu koji se diči golemom turističkom zaradom i ljudima širokog srca.

- Jedno veliko hvala svima. U kontaktu sam s našim članom koji se obratio za pomoć. Ne samo da mu je riješena hrana za iduća tri mjeseca, neki su i osobno išli kod njega. Riješen mu je i ostatak kredita koji nije mogao otplatiti do kraja, a time će mu se ukinuti i ovrha koju je imao.

Oduševio me zamolbom da ljudi ne doniraju više hranu jer nema gdje s njom te da je dobio i više od očekivanog. Dio hrane podijelio je i s našom članicom, koja također nije u bajnoj situaciji. Predivna gesta, zna on kako je kad se nema! Veliko hvala svima do neke nove priče.

A nažalost ima ih, svakim danom inboks mi je pretrpan apelima za pomoć! Bez vas ne bismo uspjeli - navela je Jagoda Laco iz udruge "Empatija", koja pomaže siromašnim žiteljima Splitsko-dalmatinske županije.

U udrugu "Empatija" možete se učlaniti OVDJE, a ako želite pomoći gladnim građanima Splitsko-dalmatinske županije, kontaktirajte vrijednu i požrtvovnu gospođu Jagodu Laco na broj mobitela 095 862 8073.

image

Udruga Empatija, Split

Screenshot Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:50