OTVORENA RANA GLAVE

Splićanin koji je sinoć pao s bicikla bori se za život. Razlog nesreće je ružan i bizaran...

Na nogostupu je ostala krvava mrlja, koja je ukazivala na svu silinu udarca
 Čitatelj/

U utrorak navečer oko 20 sati u Splitu je došlo do pada 33 - trogodišnjeg bicikliste. Čovjek se kretao na biciklu niz Mažuranićevo šetalište i u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza, poviše kućnog broja 11 u jednom je trenutku izgubio kontrolu nad biciklom i pao, udarivši jako glavom o nogostup, piše Slobodna Dalmacija.

Od siline udarca ostao je ležati na nogostupu, a nakon što su ga kola Hitne pomoći odvezla u bolnicu, gdje je operiran i gdje se životno ugrožen nalazi u Jedinici za intenzivno liječenje (JIL), na nogostupu je ostala krvava mrlja, koja je ukazivala na svu silinu udarca.

Mnoštvo okupljenih pješaka koji su se u to vrijeme našli na mjestu nesreće tako su svjedočili pravoj drami.

Na mjesto događaja su odmah izišli i djelatnici Prometne policije Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, kako bi obavili očevid i kako bi utvrdili kako je uopće došlo do nesreće.

Kao najvjerojatniji razlog nesreće spominje se odjevni predmet

Naime, čovjek je na biciklu imao "obješen" komad odjeće (najvjerojatnije jaknu), koji je u jednom trenuku pao i zapetljao se o kolo bicikla. U tom je trenutku muškarac izgubio ravnotežu i pao zajedno s biciklom, udarivši glavom o pod, odnosno nogostup.

Hitno je odvezen u KBC Split, gdje je primljen u Objedinjeni Hitni bolnički prijam (OHBP) KBC-a Split. Kako je utvrđeno bio je politraumatiziran i imao je otvorenu ranu glave, s krvarenjem u moždanoj ovojnici, s višestrukim prijelomima kostiju lica te ozljedama pluća i bubrega. Zbog svega toga, tijekom noći sa utorka na srijedu podvrgnut je operacijskom zahvatu nakon čega je smješten na JIL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:20