‘PO CIJENU ŽIVOTA‘

Splićanin samoinicijativno napustio bolnicu: ‘Ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti‘

‘Kada je došlo do toga da nemam tople vode za tuširati se, odlučio sam na svoju odgovornost napustiti odjel‘, ispričao je pacijent
 Ante Cizmic/Cropix

U bolnicu u Splitu stalno pristižu novi pacijenti oboljeli od koronavirusa, no jedan od njih je sinoć bolnicu napustio, kako kaže, i po cijenu života.

Radi se o pacijentu s dijagnozom upale pluća i upale gušterače, a uz to je još i pozitivan na koronavirus. Za Dalmacija danas je ispričao zašto je samoinicijativno odlučio napustiti bolnicu.

- Od 2.12. samo imao temperaturu, oko 39. Liječnici su se prepali, a tek 13. prosinca sam poslan na Zaraznu. Tamo sam bio dva dana, a danas su me prebacili na Odjel ortopedije, kaže Splićanin i dodaje da je njegova dijagnoza opasna po život, a na drugom je testiranju utvrđeno i da je pozitivan na koronavirus.

Na odjelu na kojem je smješten nema tople vode pa se nije mogao tuširati, ispričao je ovaj pacijent za Dalmacija danas.

- Ne znam s čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. WC-i su zajednički muški i ženski. Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente. Stanje mi je bilo vrlo teško, potom se malo popravilo, ali kada je došlo do toga da nemam tople vode za tuširati se, odlučio sam na svoju odgovornost napustiti odjel. Otići ću kući odmoriti se, ispričao je i dodao da mu je žao i liječnika i medicinskih sestara koji rade u takvim uvjetima.

Ravnatelj splitske bolnice još uvijek nije komentirao ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:42