ŠOK NA TRŽNICI

Splićanin skoro pao u nesvijest: ‘Jedna brokula došla me više nego 25 deka ramsteka!‘

Kaže da je povrće kod nas skuplje nego u Londonu, jer ono koje se prodaje na pazaru košta više od povrća u "green food" marketima
 CROPIX
Kaže da je povrće kod nas skuplje nego u Londonu, jer ono koje se prodaje na pazaru košta više od povrća u "green food" marketima

Nisu Amerikanci bez veze osmislili "home made" etikete koje su im bile od itekakve koristi za dignut cijene proizvoda, a naše žene s pazara desetljećima su ispred svoga vremena jer je u zapadnim državama "green food" rezerviran za one malo bogatije. Uvijek se više cijenilo (i naplaćivalo) ono domaće, a materina spiza je postala superlativ kada je u pitanju dalmatinska kuhinja, piše Slobodna Dalmacija.

Nije rijetkost ni da se ono što je nekoć bila hrana za sirotinju danas nudi turistima kao delicija, i to po nemaloj cijeni. Poljički soparnik, komiška pogača, srdele na sauru postali su cijenjeni specijaliteti. Sve ono što su nam govorili naši stari došlo je na svoje.

Ta "home made" kuhinja ne ide bez domaćih namirnica, pa mnogi Splićani odlaze na pazar kako bi nabavili povrć...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 16:25