NEVJEROJATNO

Splićanka poklonila štednjak čovjeku koji se žalio na neimaštinu, a onda je razotkriven: ‘Pogledajte ovo...‘

Grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, poručila je Jagoda Laco

Ilustracija štednjaka i stana

 Screenshot Facebook

Facebook grupa EMPATIJA SPLIT ima preko 16.000 članova, a uglavnom je riječ o ljudima koji pomažu drugima u nevolji na način da im poklanjaju (mahom rabljene, ali i dalje upotrebljive stvari), ali i rade usluge i onima kojima je pomoć potrebna. No, sudeći po onome što je jutros objavila Jagoda Laco, jedna od osnivačica i administratorica grupe, ima i onih koji itekako iskorištavaju tuđu dobrotu, a uopće nisu u potrebi, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Mala napomena članovima: grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, imajte to na umu. Gospodina molim da se sam isprati. Kao što je vidljivo, štednjak uzet u Empatiji završio u apartmanu za najam - napisala je Laco te priložila screenshotove iz kojih je vidljivo kako je jedna Splićanka u veljači ove godine poklonila bocu plina i kombinirani plinski štednjak s pećnicom, a onda je prije nekoliko dana isti taj štednjak osvanuo u prilično luksuzno uređenom apartmanu, koji se sada nudi studentima!

image
Screenshot Facebook
image
Screenshot Facebook

Članovi grupe ogorčeni su zbog ovakvog postupka.

- Zar ima i takvih? Imati stanove u najam naplaćivati pod zlatom i ne osigurati bijelu tehniku! Sramota - šokirala se jedna članica grupa.

- A šta ima da je kuka kako nema i skupljalo se na sve strane za njega i obitelj, a sad frajer apartman iznajmljuje, jadno, objavila je druga.

- Za tog istog su se u ovoj grupi skupljali i novci. U ovoj grupi je sve teže prepoznat potrebite od lešinara - dometnuo je jedan Splićanin.

Uskoro se javio i prozvani muškarac:

- Vas treba prijaviti šta radite i s čim ste se bavili prije nego šta ste došli u ovu grupu..., ljutito je napisao te dodao kako je štednjak uzeo dok mu je djed bio živ i stan napušten (?!) te je najavio privatnu tužba od strane odvjetnika za lažno optuživanje.

- Sramite se - napisao je muškarac koji na FB profilu reklamira sportsku rekreaciju.

Jagodu Laco ta prijetnja nije nimalo preplašila:

- Slobodno pokrenite i dobro se pripremite, dosta sam šutila. Možete pisati šta god Vam srce želi, ja se neću bazirati na pričama nego činjenicama i onog što se tiče Empatije. Ako Vas se drugi boje, ja se ne bojim. Imajte to na umu, mene nećete zastrašiti.

- Ako si imao za renovaciju stana - e onda si imao i za špaher za dida... Ove pločice nisu jeftine. Znači ima se, al‘ za dida se ne da - ukorila je primatelja donacije i vlasnika apartmana jedna Splićanka.

Slobodna je kontaktirala Jagodu Laco, a ona je rekla kako se na početku ne može znati tko iskorištava pomoć ove FB zajednice, ali da se zna dogoditi da se vrlo brzo razotkriju. A tada im slijedi izgon iz grupe kako bi se moglo pomoći onima kojima pomoć zaista treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:21