SADA SU NA SUDU

Splićanka s kćeri potpisala doživotno uzdržavanje, a ona joj je od života napravila pakao: ‘Sve se okrenulo...‘

Prije pet godina kad joj je zdravlje bilo narušeno potpisala je darovni ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom djecom

Prevarena Splićanka

 HRT

Ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju kriju mnoge opasnosti zbog zakonskih nedorečenosti, a to je na svojoj koži osjetila i 85-godišnja Splićanka koja je htjela ostati anonimna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Žena je ostala udovica u 50-im godinama i sama je odgajala dvije kćeri. Imala je veliko obiteljsko nasljeđe, a kroz život je stekla i dodatne prihode. Prije pet godina kad joj je zdravlje bilo narušeno potpisala je darovni ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom djecom. I tada su počeli problemi.

- Računala sam da će mi mlađa kćer pomagati pošto je tu blizu - započela je Splićanka svoju priču za Regionalni dnevnik HRT-a.

- Da me digne iz kreveta, fizičke probleme, odvede me liječniku, napravi mi ručak, kupi nešto... Na kraju sam na nju stavila taj ugovor, međutim od sredine 2018. do 11.6. 2000. trajala je ta ‘ljubav‘. Dok nisam ostala bez ičega. Moj život sam dala u njene ruke i moju svu imovinu.

Njena kćer pokazala je za gospođu potpuno drugo lice, a jedini uvjet 85-godišnjakinje bio je da ostane u svom vlastitom stanu.

- Jedini uvjet mi je bio da neću u Dom za starije osobe. Ona je meni rekla ovako za ovim stolom: ‘Možeš birat na psihijatriju ili u Dom za starije i nemoćne. Ili ćeš (pokazuje rukom prema sobi) umrijeti tamo sama bez igdje ikoga svoga, pravac prema mojoj spavaćoj sobi. Ovako mi je pokazala rukom - kazala je gospođa koja sada s kćeri vodi sudski spor.

- Željela sam o ovome progovoriti da starije osobe, roditelji znaju. Jer pogledajte, ja sam imala puno povjerenje u moju kćer. Kako ću imat u susjeda, u vas povjerenje, ako neću u vlastito dijete koje sam rodila, odgajala i cili život živim s njom. To se sad sve okrenulo - zaključila je gospođa iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:50