IZNENAĐUJUĆA ODLUKA

'SPLIT JE RUPA BEZ DNA. PRESTAR SAM DA TIME UPRAVLJAM!' Don Grubišić neće se kandidirati za gradonačelnika

Iako prema anketama ima velike izglede da pobijedi na izborima za splitskog gradonačelnika, don Ivan odustao je od te ideje

Don Ivan Grubišić kandidirat će se za Splitsko-dalmatinskog župana. Njegovu kandidaturu mora potvrditi još i Senat Saveza za etičnu i građansku Hrvatsku, a to se očekuje krajem tjedna.

Iako prema anketama ima velike izglede da pobijedi na izborima za splitskog gradonačelnika, don Ivan odustao je od te ideje.

Bit će nositelj listi za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu te kandidat za župana, javlja Dalmacija News.

- I mjesto gradonačelnika i mjesto župana su križ, ali je županija ipak manji križ iako je riječ o teritorijalno najvećoj hrvatskoj županiji. Ona je stabilna po financijama za razliku od Grada koji je rupa bez dna. Zbog toga mislim da bi na tom mjestu trebao biti netko mlađi - rekao je za Dalmacija News.

Don Ivan koji će tako nakon 20 godina neprekinute vladavine pokušati skinuti HDZ s vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na izbore će HDZ vjerojatno sa Zlatkom Ževrnjom, uspješnim načelnikom Općine Dugopolje, a tko će mu biti protukandidat iz redova SDP-a još nije poznato.

U političkim kuloarima se pričalo da SDP neće imati svog kandidata za župana nego će podržati don Ivana, ako on podrži Ivu Baldasara, njihovog kandidata za splitskog gradonačelnika. Don Ivan priznaje da je bilo razgovora, ali naglašava da do dogovora nije došlo, .

- Mi na svim anketama stojimo dobro, na izbore idemo samostalno i imat ćemo svoje kandidate za gradonačelnika i župana - poručio je don Ivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:51