UZELI ZAKON U SVOJE RUKE

Split: Naoružali se letvama i krenuli 'čistiti' kvart od narkomana i alkoholičara

SPLIT – Grupa od desetak mladića iz splitske četvrti Lokve naoružana drvenim letvama u petak se krenula obračunati s narkomanima i alkoholičarima ispred kvartovskog dućana Kerum.

Njihovu akciju „protjerivanja“ osujetila je interventna policija kojoj su građani dojavili da se grupa nasilnički ponaša prema prolaznicima. Policajci su u Šižgorićevoj ulici zatekli tek tri mladića dok su se ostali razbježali i prije dolaska policije.

Kako tvrdi jedan od napadnutih kojemu su poprskali suzavac u oči, V.B. ( 40), ostatak nasilnog društva pobacao je drvene palice u prtljažnik Peugeota i odvezao se automobilom. Policija je privela trojicu napadača, M. V.(23) , T.B. (20) i K.G. (22) pri čemu je koristila silu jer je T.B. jednog policajca udario šakom u prsa.

Protiv trojice će biti podignute prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira a protiv T.B. i kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Nisu bili pod utjecajem alkohola, a policija im je oduzela skijaške rukavice, platnene maske s kapuljačom i medicinske maske koje su namjeravali koristiti u tučnjavi.

Mladići, od kojih su neki imali Hajdukova i Torcidina najvijačka obilježja, duže su vrijeme pripremali akciju čišćenja kvarta od narkomana i alkoholičara koji se okupljaju ispred Kerumovog dućana i u parkiću u Šižgorićevoj ulici. Smetale su im ispijene boce alkohola, narkomanski pribor i drugi otpad koji ostavljaju iza sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:56