NAKON AKCIJE JUTARNJEG

Split ostaje bez Zoološkog vrta

Sadašnjem ravnatelju ZOO vrta smo izdali nalog da se ide u njegovu prenamjenu, te napravi program preseljenja svih stranih životinja s aspekta prioriteta njihove ugroženosti, objasnio je Kovačević
 Vojko Bašić / CROPIX

SPLIT - Splitski Zoološki vrt je pred gašenjem, potvrdio je danas splitski dogradonačelnik Goran Kovačević, najavivši kako će se određeni broj životinja osim u Lici i Njemačkoj udomiti i u drugim zoološkim vrtovima u EU, u kojima će imati sve uvjete za preživljenje.

AKCIJA SPLIĆANA I JUTARNJEG Prekinimo užas i spasimo životinje koje pate!

Sadašnjem ravnatelju ZOO vrta smo izdali nalog da se ide u njegovu prenamjenu, te napravi program preseljenja svih stranih životinja s aspekta prioriteta njihove ugroženosti. Uvjeti i stanje u kojem borave životinje, su iznimno važni, te bez obzira što naš ZOO vrt udovoljava svim minimalnim zakonskim uvjetima koji se propisuju, mišljenja smo da posebno divlje životinje ne bi trebale obitavati na takvom mjestu, kazao je dogradonačelnik Kovačević na redovnom briefingu s novinarima.

Za sada su preliminarni razgovori obavljeni s Likom koja bi trebala udomiti ugrožene medvjede te s Njemačkom gdje će otputovati majmuni koji isto žive u neadekvatnim uvjetima. Problem je s tigrom koji već ima 14 godina, a životna mu je dob maksimalnih 16 godina što stvara problem za udomljenje, kazao je.

Gradske vlasti očekuju da će ravnatelj Nediljko Ževrnja aktivno provoditi njihovu odluku, te da će Grad uskoro početi dobivati neke konkretne rezultate i planove za preseljenje ZOO vrta.

Splitski dogradonačelnik je izvijestio da je u planu pokretanje programa prenamjene Zoološkog vrta u Centar za domaće životinje, u sklopu kojeg će urediti Dječje selo i Botanički vrt, te uvesti eko autobus.

"Sve će se to napraviti kako bi se taj prostor vratio kao jedno od omiljenih izletišta građana Splita kakav je bio nekada u povijesti", dodao je Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:02