GRADSKE FINANCIJE

Split: Županijski proračun za 2021. godinu 1,944 milijardi kuna

U sljedećoj godini u Splitsko-dalmatinskoj županiji planirano je 38 programa i 309 aktivnosti obuhvaćenih županijskim proračunom
Blaženko Boban
 Paun Paunovic/CROPIX

Skupština Splitsko-dalmatinske županije usvojila je u ponedjeljak županijski proračun za 2021. godinu koji skupa s decentraliziranim sredstvima u prihodovnom smislu iznosi milijardu i 944 milijuna kuna.

Od 40 nazočnih vijećnika, 31 je bio 'za' proračun, a devet ih je bilo 'protiv'.

- Proračun za 2021. godinu je vrijednosti milijardu i 944 milijuna kuna u prihodovnom smislu, a u rashodovnom smislu milijardu i 972 milijuna kuna. Ovih 28 milijuna kuna razlike između rashoda i prihoda odnosi se na bespovratni zajam Vlade RH uslijed covid mjera pa se one tretiraju kroz rashod - rekao je župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Boban je objasnio kako se po novom Zakonu o proračunu i decentralizirana sredstva "prikazuju u brojkama i kroz županjske proračune".

- Od toga (ukupnog proračunskog iznosa) moram reći da je 640 milijuna kuna proračun Splitsko-dalmatinske županije, a sve ostalo su decentralizirana sredstva koja se odnose na školstvo, zdravstvo, umirovljeničke domove i niz drugih aktivnosti koje su decentralizirana sredstva. No po novom Zakonu iz 2019. godine, za izradu proračuna oni su sastavni dio prikazan u brojkama i kroz županijske proračune - izjavio je Boban.

Po njegovim riječima, u sljedećoj godini u Splitsko-dalmatinskoj županiji planirano je 38 programa i 309 aktivnosti obuhvaćenih županijskim proračunom. On je pri tome spomenuo kako će se u 2021. godini nastaviti projekti potpore poduzetnicima, OPG-ovima i obrtnicima te održavanje plaža na cijelom području županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:27