VOĐENI ZAKONOM

Splitska policija ignorira gradske vlasti: Osiguravat ćemo Split Pride na Rivi, a ne na Prokurativama!

 Vojko Bašić/CROPIX

SPLIT - Splitska policija osiguravat će gay-paradu 9. lipnja ove godine na Rivi na temelju prijave organizatora, a ne na Prokurativama, kako su odlučile gradske vlasti, doznaje se danas od splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

"Mi smo dobili zaključak grada da se gay-parada premjesti s Rive na Prokurative i posjedujemo ga, ali na temelju Zakona o javnom okupljanju za nas takav zaključak nije obvezujući, a to znači da je za policiju obvezujuća i valjana prijava organizatora po kojoj će se parada održati na Rivi ", izjavio je danas za Hinu voditelj Odsjeka za prevenciju u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi Paško Ugrina.

Iskorak dubrovačkog biskupa o Split Prideu: Moramo, kao kršćani, uvažavati druge i drugačije!

Po njegovim riječima, policija je sve svoje pripremne aktivnosti za osiguravanje gay-parade usmjerila na temelju valjane prijave organizatora.

"Želimo zaštiti sudionike gay-parade, ali i građane, tako da ćemo idućih dana poduzeti niz preventivnih mjera koje će se sastojati o informiranju javnosti putem medija o aktivnostima policije u vezi Split Pridea, a također ćemo izraditi i poseban letak o tom događaju. Važno je da građani dobiju pravodobne informacije", rekao je Ugrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:36