NOVA AKCIJA

Splitska policija: Jeste li uočili da vas promatra ‘crni tip‘ s fotografije?

Ako ga sretnete za vrijeme vožnje autobusom, kliknite na QR code i skinite na svoj mobitel aplikaciju ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost‘
 PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska počela je intenzivnije informirati i educirati građane i to pomoću preventivnog projekta "SafetyNet-Bitka za sigurnost". Jedan od ciljeva je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

- Jutros za vrijeme putovanja u školu ili na posao autobusima javnog gradskog prijevoza Promet d.o.o., jeste li uočili da vas promatra ‘crni tip‘ koji skriven iza računala ili mobitela vreba vaš novac?

image
PU splitsko-dalmatinska

Naime, s plakata i info materijala postavljenih u autobusima, iza računala gleda vas sumnjivi crni muškarac, spreman ukrasti vaš novac. Ne dopustite mu da to i učini dok na internetu kupujete ili prodajete stvari, želite platiti račune ili pokušavate obaviti poslove. Ne dopustite mu da lažnim mailovima, SMS-ovima, računima, ‘odličnim‘ ponudama zarade ili romantične veze bespovratno otme vaš novac.

Ako ga danas tijekom dana sretnete za vrijeme vožnje autobusom, kliknite na QR code i skinite na svoj mobitel aplikaciju ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost‘. To je prvi korak koji trebate napraviti kako biste imali pravu informaciju o tome kako se zaštititi. Nakon toga dodatno se informirajte na stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

I zapamtite - oprezno prije klika! Čuvajte svoje osobne podatke i svoju imovinu od nepoznatih likova s weba. Ovu bitku možemo dobiti samo zajedno - poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

image
PU splitsko-dalmatinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:35