VESTIBUL PALACE

Splitski biser među sto najboljih hotela u Europi

Veliko priznanje splitskom hotelu u Dioklecijanovoj palači

SPLIT - Još mi ne ide u glavu. Kad si dite, sanjaš da ćeš igrat nogomet u Hajduka, ne pomišljaš da bi mogao igrati za Romu. Tako i ovo. Trudiš se, radiš, ali ne pomišljaš da bi mogao biti među sto najboljih malih hotela u Europi - priča Nenad Nizić, vlasnik splitskog Vestibul Palace Hotela.

U prilogu Travel britanskoga Sunday Timesa taj je hotel proglašen jednim od sto najboljih i najpoželjnijih europskih hotela, a World Travel Awards nominirao ga je za svjetsku turističku nagradu u kategoriji vodećih hrvatskih butique hotela.

Smješten u srcu Dioklecijanove palače, baš na mjestu nekadašnjih carskih odaja, hotel s tek sedam soba osvojio je goste ljubaznošću osoblja i dizajnom za koji je zaslužna splitska arhitektica Saša Bui. Vestibul je otvoren prije pet godina, a prvi su mu gosti bili estradnjaci, koji su te godine nastupali na Splitskom festivalu.

- Kako smo tek otvorili hotel i nismo imali nikakvo iskustvo, naše smo prve goste primili besplatno i na njima učili - priznao je Nizić. - Ne znam u čemu je tajna, vjerojatno u ljudima koji rade u hotelu. Imamo 16 zaposlenih, svi su mladi i fakultetski obrazovani, ali mislim da je presudan njihov kućni odgoj, dodaje Nizić.

Inače, noćenje s doručkom stoji od 1200 do 2900 kuna, a hotel je uvijek pun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:16