UKIDANJE MJERA

Splitski infektolog: ‘Covid nema namjeru otići pa bismo bili zadovoljni da bude kao gripa‘

Ne vjerujem da će popuštanje mjera bitno utjecati na epidemiju, komentirao je šef Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Dr. Ivo Ivić

 Sasa Buric/Cropix

Ivo Ivić, šef Klinike za infektologiju KBC-a Split, u razgovoru za N1 televiziju govorio je o situaciji s koronavirusom te komentirao današnju odluku o ukidanju mjere samoizolacije za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

“Moramo se ponašati prema trenutnoj situaciji – svaki dan imamo sve manje oboljelih i hospitaliziranih s covidom, a bolnički sustav to može podnijeti. Život moramo pokušati vratiti u normalu. Naš problem je mala procijepljenost i pitanje je hoće li u budućnosti, ako dođe do porasta, kod nas značiti veći porast. Ne možemo biti žrtve necijepljenih, život se mora odvijati, a ekonomija nastaviti”, rekao je Ivić, dodavši kako mu se današnja odluka čini razumnom.

U bolnici su maske i dalje obavezne.

Na pitanje hoće li najesen covid postati kao i gripa, odgovorio je:

“Najsretniji bismo bili da covid nestane, ali covid nam najavljuje da nema namjeru otići, pa bismo bili zadovoljni da bude kao gripa. No, kako će to biti, nitko nije vidovit da bi mogao to predvidjeti.”

“Ne vjerujem da će popuštanje mjera bitno utjecati na epidemiju”, komentirao je predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 09:52