OGLASILI SE

Splitski SDP: ‘HDZ svojim prijedlogom želi državi izručiti Zapadnu obalu‘

Vijećnik Goran Kotur smatra kako ovlasti o davanju koncesija na pomorskom dobru na području Splita treba povjeriti Gradskom vijeću

”Splitu HDZ otima obalu”, stoji u priopćenju koje je potpisao potpredsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Goran Kotur

 Josko Supic/Cropix

Splitski SDP ustvrdio je u petak kako splitski HDZ svojim prijedlogom da Vlada donese odluku po kojoj bi se Zapadna obala uključila u područje kojim upravlja državna tvrtka Lučka uprava zapravo želi "državi izručiti" tu obalu umjesto da njome upravlja Grad Split.

"Splitu HDZ otima obalu", stoji u priopćenju koje je potpisao potpredsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Goran Kotur.

Pritom podsjeća na nedavnu izjavu predsjednika splitskoga HDZ-a Vice Mihanovića, koji je predložio da Vlada donese odluku da se Zapadna obala dodijeli na upravljanje Lučkoj upravi Split.

Kotur pak smatra kako ovlasti o davanju koncesija na pomorskom dobru na području Splita treba povjeriti Gradskom vijeću.

"SDP predlaže da Gradsko vijeće Grada Splita zatraži od župana Blaženka Bobana da predloži Županijskoj skupštini da se ovlaštenje davanja koncesija na pomorskom dobru na području Splita povjeri Gradskom vijeću. Tako bi Grad Split dobio Zapadnu obalu, Matejušku, Spinut, Zentu, Bačvice, Kašjune, Bene", ističe Kotur.

To omogućuje Zakon o pomorskom dobru u morskim lukama, ističe Kotur i dodaje kako vjeruje da će SDP-ov prijedlog biti prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća.

"Nakon toga HDZ-ova županijska vlast na čelu s Blaženkom Bobanom neće imati izgovor da nitko iz Splita nikad nije iskoristio zakonsku mogućnost i tražio da Grad Split upravlja svojom obalom", zaključuje Kotur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:57