ANTE FRANIĆ

Splitski SDP-ovac tvrdi da poslodavci u ugostiteljstvu prisiljavaju radnike da potpišu za HDZ

Konobare, kuhare i ljude koji rade u ugostiteljstvu su poslodavci prisiljavali da daju potpis Mihanovićevoj kandidaturi
Ante Franić

 
 Nikola Vilić/Cropix

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita Ante Franić kritizirao aktualnu vlast u tom gradu što nije organizirala nikakvo događanje za 1. svibnja, kaže i kako su ljude u ugostiteljstvu poslodavci prisiljavali da daju potpis HDZ-ovu Vici Mihanoviću ili neće raditi ove sezone

"Sadašnja gradska vlast u Splitu svedena je na protokolarne stvari i ne vodi računa o svojim građanima, vrijednostima i tradiciji," rekao je Franić na konferenciji za novinare organiziranoj na Peristilu, umjesto tradicionalnog prvosvibanjskog okupljanja koje se ne održava zbog epidemioloških razloga.

Sebe vidi u drugom izbornom krugu skupa s kandidatom HDZ-a Vicom Mihanovićem. "HDZ ima takvu stranačku bazu koja bi omogućila ulazak u drugi krug bilo kojem kandidatu te stranke, iako i članovi HDZ-a vide da Mihanović nije kandidat kakav bi trebao biti," tvrdi Franić.

Po njegovim riječima, konobare, kuhare i ljude koji rade u ugostiteljstvu njihovi su poslodavci prisiljavali da daju potpis Mihanovićevoj kandidaturi ili u protivnom neće raditi ove sezone. Franić dodaje kako takve poruke dobiva i iz javnih i državnih službi.

"To nije Split kakav želimo, ja ću pobijediti kao jedini kandidat ljevice i pokazat ću građanima Splita kako se vodi ovaj grad - to neće biti grad straha," poručio je Franić

Naglasio je kako splitska gradska četvrt Kopilica mora biti gospodarska, a ne turistička zona.

"Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim master planom htio je progurati Kopilicu u turističku zonu da bi pogodovao privatnim vlasnicima zemljišta," istaknuo je Franić.

Smatra kako Željko Kerum, koji se također kandidirao za gradonačelnika, ide i korak dalje, jer zna da turističko zemljište vrijedi manje od građevinskog i "on želi da bude građevinsko zemljište u Kopilici."

"Javni splitski interes bit će ono što me vodi kao gradonačelnika, nikakvi privatni interesi koje vidimo kod gradonačelnika Opare i njegovog koalicijskog partnera Keruma," kazao je Franić.

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur je izjavio kako je taj grad postao "ruglo Hrvatske zahvaljujući HDZ-u i njegovim partnerima."

Kandidatkinja SDP-a za zamjenicu splitskog gradonačelnika Eleonora Mandić je rekla kako je HDZ "prljavom privatizacijom i pretvorbom uništio i opljačkao sve naše tvornice i radna mjesta."

"Kako sam se u Domovinskom ratu borila kao SDP-ovka, sad se borim da svi ljudi u Hrvatskoj mogu pristojno živjeti od svojeg poštenog rada, a ne životariti," poručila je Mandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2021 19:37