ZBOG OBILNIH KIŠA

Splitski vatrogasci tijekom četvrtka odradili stotinjak intervencija, mahom se ispumpavala voda

U Kaštelima je trebalo iz vode izvlačiti brojne automobile, a u nekima od njih su ostali zatočeni vozači
 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Zbog obilne kiše koja je tijekom četvrtka padala na širem splitskom području vatrogasci su imali stotinjak intervencija, doznaje se u petak u županijskom Vatrogasno-operativnom centru.

Među tehničkim intervencijama najčešća su bila ispumpavanja vode koja je osim u podrumske stanove nadirala i u osnovne škole, poslovne objekte, garaže, na ceste.

Na Firulama, u Šižgorićevoj, Šibenskoj i Mihanovićevoj ulici vatrogasci su uklanjali stabla koja su pala na prometnicu ili je prijetila opasnost da će pasti. Puno je posla za vatrogasce bilo i u staroj gradskoj jezgri gdje je voda poplavila podrume Dioklecijanove palače, izbila na Voćni trg, dok je na Prokurativama izbio požar na panou ispred restorana.

Osim splitskih vatrogasaca pune ruke posla imale su i njihovi kolege u Žrnovnici gdje je osim poplava došlo i do brojnih odrona baš kao i u Podstrani, Kaštel Gomilici, Prološcu, Divićima, Zagvozdu, Zadvarju i ostatku Kaštela.

Vatrogasci kažu i kako su u DVD-u Kaštel Gomilici imali više od 20 intervencija koje su radili od 11 sati pa sve do noći kad su ispumpavali vodu iz objekata i dvorišta.

U Kaštelima se vatrogasce zvalo i na intervencije u kojima je trebalo iz vode izvlačiti brojne automobile, a u nekima od njih su ostali zatočeni vozači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 00:33