KERUM POBIJEDIO

Splitsko Vijeće izglasalo: Fani će moći graditi restoran na Marjanu

Ovaj linč kojim se sve nastoji svaliti na Keruma i HGS normalnom umu je nepojmljiv, rekla je Bečić
 Duje Klatić/Cropix

SPLIT - Pjesma “Marjane, Marjane” iz grla pedesetak aktivista Inicijative “Za Marjan”, koji su se okupili u četvrtak uoči tematske sjednice Gradskog vijeća o zaštiti Marjana, nije pomogla. Vijeće nije prihvatilo prijedlog oporbe i Inicijative o zabrani gradnje na splitskom kultnom brdu do donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPPO).

Bijes Kerumove sestre

Inicijativa se, naime, aktivirala nakon saznanja da Fani Horvat, djevojka splitskog gradonačelnika Željka Keruma, planira u marjanskoj šumi sagraditi restoran.

- Gdje ste bili kada se donosio GUP? Sad ste se sjetili da treba nešto poduzeti. Rekli ste da ste u Društvu Marjan od 1994., što ste napravili kada su se donosili planovi? Ovaj linč koji se radi i u kojem se sve nastoji svaliti na Željka Keruma i HGS jednom normalnom ljudskom umu je nepojmljiv - okomila se Nevenka Bečić, predsjednica Vijeća i gradonačelnikova sestra, na Srđana Marinića, tajnika Društva Marjan koji je u ime Inicijative tražio da se obustavi svaka gradnja u šumi do donošenja PPPPO-a.

Vijećnici su prihvati prijedlog nezavisne vijećnice Ljubice Vrdoljak da gradske službe dostave imena onih koji su posljednjih 20 godina gradili u Park-šumi s dozvolom ili bez.

Uskoro i ulaznice?

Prihvaćeni su i prijedlozi Luke Podruga (HČSP) i Milice Cipci (SU) da Grad izradi program zaštite Marjana i da se, pazite sad, zabrani svaka bespravna gradnja na splitskom brdu?!

Posljednji je prijedlog zabavio oporbene vijećnike koji su ustvrdili da bi svakako trebalo zabraniti ubojstva.

- Nadam se da nećemo morati plaćati ulaznicu za Marjan, da on neće postati mjesto samo za elitu - rekla je Duška Boban iz Inicijative “Za Marjan”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:43