BRACO I SEKA

SPORNA DONACIJA MVP-a Ministarstvo Vesne Pusić dodijelilo 250.000 kuna udruzi Zorana Pusića

 CROPIX

Ministarstvo vanjskih poslova dodijelilo je 1.800.000 kuna podrške za projekte nevladnih udruga. Od toga je pomoć od gotovo 250.000 kuna dobio Centar udruga za suočavanje s prošlošću - Documenta, piše Dnevnik.hr.

Predsjednik upravnog odbora te udruge je Zoran Pusić - brat ministrice Vesne Pusić. I iz Ministarstva vanjskih poslova, ali i u Documenti uvjeravaju kako nema govora o sukobu interesa.

Poznati aktivist za ljudska prava, objašnjavaju u udruzi, nije njezin zaposlenik i nema koristi od novca iz ministarstva. Novac su dobili na natječaju, kažu, kako bi pomogli ukrajinskim kolegama oko istraživačko-dokumentacijskog rada na teškim kršenjima ljudskih prava. Ovo je prvi put da je Documenta dobila novac od ministarstva vanjskih poslova.

'Ja nisam imao o tome pojma niti se to odbora za ljudska prava na bilo koji način ima utjecaj ali isto tako mislim da moja sestra nije imala nikakav utjecaj na dodjeljivanje tih sredstava', rekao je Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava.

'Zoran Pusić nema nikakve veze sa ovim konkretnim projektom tim više što je zapravo do cijelog projekta došlo na inicijativu naših kolega iz kuće ljudskih prava u Kijevu', rekao je Eugen Jakovčić iz Centra za udruga suočavanje s prošlošću - Documenta

'Prvo što sam primijetio da je velika većina sredstava otišla udrugama koje su politički ili lijeve ili radikalno lijeve što smatram neprimjerenim. Gospoda i dame iz Kukuriku koalicije kada nisu bili na vlasti onda su ovakve slučajeve donacije bratu ministrice vanjskih poslova nazivale nepotizmom i to je nepotizam', kaže Gordan Jandroković iz HDZ-a, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 17:23