STAMBENO ZBRINUT

Sporne nekretnine: Povjerenstvo za sukob interesa će provjeriti Žinićevu imovinsku karticu

Župan živi u kući u Glini uz najamninu od svega 100 kuna mjesečno, a u tijeku je revizija rješenja kojom ju je dobio na korištenje
 Marko Todorov/Cropix

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potvrdio je u nedjelju kako je kuća u Glini u kojoj s obitelji živi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u državnom vlasništvu, iako je Žinić u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom. S obzirom na navode objavljene u medijima, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će provesti postupak redovite provjere imovinskih kartica župana Žinića u dijelu koji se odnosi na nekretnine, prenosi N1.

Središnji ured se, podsjetimo, oglasio zbog interesa javnosti nakon što je 24 sata objavio da župan živi u kući u Runjaninovoj 7 u Glini uz najamninu od svega 100 kuna mjesečno. Objavili su i da kuća nije prenesena u Žinićev vlasništvo te da je u tijeku revizija rješenja kojom ju je dobio na korištenje.

To u priopćenju potvrđuje i Središnji državni ured, koji je nakon donošenja novog zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima pokrenuo postupke utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje onima koji su kuće u državnom vlasništvu koristili u zadnjih pet godina, što je slučaj i sa županom Žinićem.

“Budući da je u postupku revizije utvrđeno da gospodin Žinić nema utvrđeno pravo na stambeno zbrinjavanje aktom prednika Središnjeg državnog ureda, već je u posjed bio uveden temeljem rješenja Komisije za privremeno preuzimanje i korištenje imovine, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je 30. listopada 2019. uputio Uredu državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje obitelji Žinić po službenoj dužnosti”, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:01