NOVI SKANDAL

SPORNO IMENOVANJE Ministar Vrdoljak na čelo Imunološkog pogurao činovnika s blokiranom tvrtkom

Ministar se navodno odlučio za imenovanje svog zaposlenika jer se nitko drugi iz sektora zdravstva tog posla nije htio primiti
 Davor Pongračić / CROPIX

Mario Meštrović, kojeg Ministarstvo gospodarstva predlaže za novog direktora Imunološkog zavoda, diplomirani je pravnik i zaposlenik Ministarstva, ima 44 godine i dosad nije imao nikakvog iskustva u sektoru zdravstva.

Osnivač je i od 2006. godine, prema podacima servisa Poslovna.hr, direktor tvrtke Tegetof u biznisu građenja, projektiranja, trgovine i informatičkih usluga kojoj je račun blokiran posljednjih 107 dana, nema zaposlenih, a od 2010. ni prihode. Od te godine Meštrović je član Nadzornog odbora Slobodne zone Varaždin d.o.o.

Životopis u tajnosti

Meštrović, čiji su životopis u Ministarstvu gospodarstva danas držali u tajnosti, radi u Upravi za industriju kao viši stručnjak specijalist i bavi se kompanijama u predstečajnim nagodbama te ima iskustva u zastupanju pred sudovima u ovršnim postupcima. U državnoj birokraciji radi od 2008. godine. Iz Ministarstva gospodarstva jučer nisu htjeli detaljnije obrazložiti karijeru kandidata za šefa Imunološkog zavoda, kao ni razloge neuspjeha njegova privatnog biznisa. Prema neslužbenim tumačenjima, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odlučio je novog šefa Imunološkog zavoda potražiti među svojim zaposlenicima jer nitko drugi bliži sektoru zdravstva tu poziciju nije htio preuzeti.

Meštrovićevo bi imenovanje na sutrašnjoj sjednici, prema očekivanju u Ministarstvu gospodarstva, trebala potvrditi Vlada, no direktorom Imunološkog zavoda može ga imenovati tek Nadzorni odbor kompanije kojem je predsjednik prof. dr. sc. Mladen Belicza, što se očekuje idućeg utorka. Šef Novog sindikata Imunološkog zavoda Srećko Sladoljev kaže pak kako tvrtka do sada nije imala sreće s direktorima te se nada da će biti riječ o privremenom direktoru kojeg će uskoro, uspiju li se dogovoriti, zamijeniti novi kojeg bi izabrali sami radnici.

Sladoljev o HALMED-u

Sladoljev je istaknuo kako nikad nije tvrdio da DORH provodi istragu u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode HALMED koja je Imunološkom zavodu ukinula licencu za preradu krvne plazme i proizvodnju bakterijskih cjepiva. U kojem smjeru će Meštrović voditi Imunološki zavod i kakve su mu ciljeve postavili, nije se moglo doznati. Kako je Vrdoljak prije isticao, plan je podjela kompanije na četiri dijela te potraga za strateškim partnerima u predstečajnoj nagodbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:17