POZITIVAN TEST

Sportska novinarka i urednica na HRT-u Mirna Zidarić pozitivna je na koronavirus

‘Nakon izvještavanja s Adria toura i pojave prvih simptoma u nedjelju navečer, jučer sam se testirala i nalaz na je pozitivan.‘
Mirna Zidarić





 
 Ranko Suvar/Cropix

Sportska novinarka i urednica na HRT-u, Mirna Zidarić (50), kako neslužbeno doznajemo, pozitivna je na Covid-19.Tragom vijesti koju smo čuli s HRT-a informaciju smo pokušali provjeriti u razgovoru sa Zidarić koja zasad nije imala komentara.

- Ne mogu vam sada ništa reći. Znat ću vam više reći nakon presice stožera u 14 sati – rekla je Mirna Zidarić u kratkom telefonskom razgovoru.

Zidarić je proteklih dana bila u Zadru gdje je za HRT pratila teniski turnir Adria Tour organiziran na inicijativu srpskog teniskog šampiona Novaka Đokovića, a intervjuirala je Bornu Ćorića, našeg tenisača kod kojeg je potvrđena zaraza.

Podsjetimo, u nedjelju navečer testirane su 22 osobe od koji su tri bile pozitivne, pa su epidemiolozi tržili njihove kontakte. Kapaciteti za testiranje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Zadar su veliki, tijekom jednog dana može se obraditi 288 brisova.

Sve je krenulo nakon što je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

Zidarić je poznata sportska novinarka i urednica na HRT-u. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

U Sportskom programu HTV-a radi od 1994. kao vanjska suradnica, a od 1996. u radnom odnosu. Od 2002. uređuje i vodi sportske vijesti u Dnevniku HTV-a. Izvještavala je s Olimpijskih igara u Ateni, Pekingu i Londonu, uređivala i vodila studijske emisije o Olimpijskim igrama u Torinu i Vancouveru, svjetska i europska košarkaška prvenstva, teniske turnire u Umagu i Zagrebu, susrete Davis cupa i svjetske skijaške kupove, među njima i Snježnu kraljicu u Zagrebu.

Uređivala je i vodila sportsko zabavne emisije Živi zid i Na domaćem terenu.

U međuvremenu, Mirna Zidarić je na svojem Instagram profilu potvrdila da je doista zaražena koronavirusom. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dragi prijatelji, članovi ove male instagram družine, kolege novinari...uz ispriku što nisam u mogućnosti svakome osobno odgovoriti - ovim vas putem želim izvjestiti da sam se nakon izvještavanja za HRT s Adria toura u Zadru i pojave prvih simptoma u nedjelju navečer, jučer testirala u šibenskoj bolnici i nalaz na Covid-19 bio je pozitivan. Sukladno svim epidemiološkim uputama nalazim se u samoizolaciji u Zagrebu, slijedim lječničke upute i vjerujem u brzo ozdravljenje. Iako sam veliku pozornost pridavala prevenciji, do infekcije je ipak došlo i još jednom želim naglasiti da opreza nikada nije dovoljno. Svima od srca zahvaljujem na brojnim porukama podrške i ljubavi, te iz dubine duše uzvraćam istom mjerom. Kada sam u ranijim objavama znala koristiti ‘hešteg’ budi pozitivan ni slutila nisam da ću biti doslovno shvaćena."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:22