BEZ DLAKE NA JEZIKU

Šprajc u Dnevniku nadahnuto bocnuo i MORH i premijerku

 Nina Djurdjević/CROPIX

ZAGREB - Zoran Šprajc ponovo je u formi, a svoje ironične strelice u večerašnjem je HTV-ovom 'Dnevniku' odapeo put Ministarstva obrane i premijerke Jadranke Kosor.

Ministarstvo obrane, naime, reagiralo je na izvješće emitirano u 'Dnevniku' od četvrtka, ustvrdivši kako su tvrdnje o tome da su zbog nedostatka novčanih sredstava sve gardijske brigade i operativne postrojbe poslane kući, te da je zbog toga ugrožena obrambena sposobnost zemlje, proizvoljne, zlonamjerne i ne odgovaraju istini.

- Ministarstvo obrane je nažalost potpuno promašilo metu, jer je slanje operativnih postrojbi kući, u istom izvještaju koji MORH demantira potvrdio general Slavko Barić, zamjenik načelnika Glavnog stožera. Tvrdnja da je ugrožena obrambena sposobnost zemlje u 'Dnevniku' niti je izrečena, niti je na bilo koji način insinuirana. U to se dužnosnici MORH-a mogu uvjeriti na našem portalu www.hrt.hr , naravno, ako kući nije raspušten i operater na računalu - kazao je Šprajc u 'Dnevniku'.

Da je južina očito inspirativno djelovala na urednika, vidjelo se i nešto kasnije, kada je Šprajc odjavljivao prilog u kojem je Jadranka Kosor odgovorila kritičarima iz SDP-a koji su joj predbacili da vodi Vladu i hrvatske građane kao vozač autobusa zavezanih očiju, poput Miška iz filma 'Ko to tamo peva'.

Kosor je SDP-ovcima preporučila da malo više gledaju domaće autore, na primjer film 'Tko pjeva, zlo ne misli', a Šprajc je na to poentirao: - A može i 'Moje pjesme, moji snovi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:24