VRIJEME ZA SLAVLJE

Spremate li se za doček Vatrenih? Toplo se odjenite, očekuje vas prava zimska večer

Osim vremenske prognoze, donosimo i detaljni plan popodnevne organizacije dočeka nogometaša

Navijači na Trgu bana Josipa Jelačića

 Davor Pongracic/Cropix

Danas će biti djelomično sunčano i prohladno, a na Jadranu će biti više sunčanih razdoblja uz jaku, a u podvelebitskom primorju i olujnu buru. Stoga ako se spremate na doček Vatrenih u Zagrebu, valja napomenuti da će poslijepodne i navečer u Zagrebu temperatura biti oko -3 stupnja Celzija.

Inače, najviša popodnevna temperatura u unutrašnjosti od 0 do 4, na sjevernom Jadranu od 8 do 10, a na srednjem i južnom od 12 do 16 stupnjeva. Bura na Jadranu podkraj dana bit će u slabljenu, napominje meteorolog N1 Bojan Lipovšćak.

Ako se spremate na doček nogometaša, valja napomenuti još nekoliko korisnih informacija. Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića gdje se organizira njihov doček, objavila je gradska uprava.

Do glavnog zagrebačkog trga hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića. Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.

Grad je pozvao navijače, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, koji je na čelu stožera za osiguranje dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je da će ruta dolaska ‘‘vatrenih‘‘ do zagrebačkog Trga bana Jelačića u nedjelju biti identična onoj iz 2018.

Barić je izvijestio da je polazak reprezentacije iz zračne luke prema Trgu bana Jelačića planiran oko 17.30 sati, a dolazak na glavni zagrebački trg između 18.30 i 19 sati.

Duž cijele trase, kolona vozila će se kretati uz pratnju policijskih autmobila i motorista, uz zračnu potporu zrakoplovne jedinice policije, rekao je Barić dodajući da će reprezentativci ići zatvorenim autobusom od zračne luke do Savske ceste gdje će prijeći u panoramski autobus.

U policiji pozivaju na suzdržavanje od uporabe pirotehnike, posebice njezino korištenje u masama ljudi. Od 15 i 23 sata u zoni središta Zagreba oko Trga bana Jelačića zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka.

ZET je objavio da od 14 sati pa do završetka koncerta, tramvajske linije prometuju obilazno preko Glavnog kolodvora. Program dočeka reprezentativaca počinje u 16 sati.

Hrvatski nogometni savez u suradnji s Vladom RH te Gradom Zagrebom organizira svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon izuzetnog uspjeha ostvarenog na svjetskom prvenstvu u Katru.

Na glavnom zagrebačkom trgu postavljena je pozornica na kojoj će uz prigodan program biti dočekana jedna od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu.

Redatelj programa bit će Joško Lokas, a navijače i reprezentativce raspjevat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend. Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Što se tiče prognoze za narednih nekoliko dana, u ponedjeljak bi trebalo biti djelomice sunčano s jutarnjom maglom. Noć hladna pa će ujutro biti mraza i uz obalu Jadrana, a u unutrašnjosti na 5 cm iznad tla prognoziraju se temperature do -15 stupnjeva. Jutarnja temperatura u meteorološkom zaklonu na 2 metra iznad tla u unutrašnjosti od -6 do -2, na Jadranu od 5 do 8C, piše N1.

Poslijepodne promjenljivo oblačno i prohladno uz slab sjeveroistočnjak u unutrašnjosti, a na Jadranu slab sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 2 do 5, na sjevernom Jadranu od 8 do 10, a na srednjem i južnom od 12 do 16C.

Do kraja tjedna vrijeme će biti promjenljivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima i jutarnjom maglom. Temperature zraka do sredine tjedna u malom porastu. U unutrašnjosti jutarnje temperature oko 3C, a najviše dnevne do 8C. Na Jadranu u drugoj polovini tjedna će zapuhati slabo jugo te će se i naoblačiti, a slaba kiša moguća je na sjevernom i srednjem Jadranu u četvrtak i petak. Na Jadranu noćne temperature oko 8, a najviše dnevne do 12C. Za vikend promjenljivo oblačno razmjerno toplo uz malu vjerojatnost za slabu kišu.

Zahlađenje uz snijeg prema sadašnjem razvoju meteoroloških prilika meteorolog N1 televizije prognozira od 27. prosinca tako da će bar za dio zimskih praznika biti zimski ugođaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:13