'BOLI ME DO GRANICA IZDRŽLJIVOSTI'

SRAMOTAN SLUČAJ U OSJEČKOM KBC-u Žena došla na dogovorenu operaciju, ali su ju poslali kući: 'Nemamo više vijaka, potrošili smo sve za ovaj mjesec'

Operacijska sala, ilustracija.
 Nikola Vilic / CROPIX

Jednoj su pacijentici, koja je došla na dogovorenu operaciju kralježnice u KBC Osijek u kolovozu, rekli da se operacija odgađa jer nema dovoljno titanskih vijaka koji su potrebni za operaciju. Oni su, naime, potrošeni, pa su ovoj pacijentici u bolnici rekli neka na operaciju dođe u rujnu, kada će bolnica imati novi limit titanskih vijaka koje može trošiti, piše Glas Slavonije.

'Čula sam da je limit vijaka za kolovoz potrošen i da ću biti operirana u rujnu, samo nisu znali koji dan. Boli me do granica izdržljivosti i nije mi bilo jasno kako je moguće da zdravlje ovisi o nečijoj procjeni, odnosno da postoji limitiran broj vijaka koji se smije potrošiti u jednom mjesecu', napisala je na svom Facebook profilu ta pacijentica iz Osijeka.

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a poručuju da se radilo o operaciji koja nije hitna te da su ju zbog toga odgodili, kao i da je ovaj slučaj zapravo iznimka te da je jedino ta operacija predviđena za kolovoz, odgođena za rujan.

'Tijekom kolovoza 2018. godine zbog većeg broja traumatskih prijeloma kralježnice zbog padova s visine i prometnih nesreća učinjeno je šest operacija fiksacije, odnosno stabilizacije kralježnice. Stoga je i ugrađen velik broj titanskih vijaka i šipki, znatno više nego što je to uobičajeno tijekom jednoga mjeseca u godini', rekli su iz KBC-a Osijek za Glas Slavonije i dodali da odgađanje ove operacije sa sobom ne povlači nikakvu potencijalnu štetu za pacijenticu, te da bi, da je operacija bila hitna, materijale posudili iz Klinike za neurokirurgiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:41