BITKA NA MREŽAMA

SRAMOTNI STATUS: HDZ-ovka tvrdi da su joj hakirali Facebook, na Twitteru predmet sprdnje

Predsjednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" Primorsko-goranske županije Rosanda Mijolović Dukić govor mržnje na svom Facebook profilu pripisala je - hakerima
 Facebook

"Koristim priliku da vam prenesem informaciju kako sam danas podnijela prijavu II PU Rijeka protiv nepoznatog počinitelja, vezano uz hakiranje mog Facebook računa i stavljanje statusa s kojim nemam nikakve veze. Sadržaj statusa koji je unijela nepoznata osoba protivi se mojim ljudskim, vjerskim i moralnim svjetonazorima", napisala je na svom Facebook profilu predsjednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" Primorsko-goranske županije Rosanda Mijolović Dukić.

Podsjetimo, na njenom je Facebook profilu u komentaru predizbornog sučeljavanja predsjedničkih kandidata objavljeno kako je "gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi", što je potaknulo izborni stožer Ive Josipovića da uputi prijavu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog govora mržnje.

Rosanda Mijolović Dukić je u svom najnovijem obraćanju na Facebooku napisala kako je "žalosno je da se pojedinci služe ovakvim primjerima kako bi, gle slučajnosti, učinili stvari koje se svom snagom koriste u predizborne svrhe, a na štetu predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović", te istaknula kako se ograđuje od navoda objavljenih na njenom Facebook profilu.

Ti prijašnji sporni navodi sada više nisu dostupni na njenom profilu.

'GADLJIVO JE GLEDATI TV KOJU PLAĆAMO, A VODE JE SRBI' Josipovićev stožer prijavio HDZ-ovce zbog statusa na Facebooku

Izborni stožer Ive Josipovića prijavio je također i predsjednika varaždinske organizacije Mladeži HDZ-a Igora Borovca zbog tvrdnji da su za Josipovića glasovali "jugosmradovi i njihova orjunaška djeca" te predsjednika šestanovačkog HSP AS Jozu Balića, koji je na Facebooku objavio poziv svim članovima i simpatizerima stranke da u drugom krugu iziđu na izbore i glasuju za Kolindu Grabar Kitarović. "Pronać ovih 76 glasova za lignju i dostavit mi njihova imena i prezimena najkasnije do 9.1.", napisao je Balić, a nakon negativnih reakcija na njegovu objavu, oglasio se i vrh stranke, objašnjavajući da je Balić "spustio na nižu razinu dopis predsjednika Izbornog stožera i glavnog tajnika Pere Ćorića o ponašanju i aktivnostima stranačkih dužnosnika prije drugog kruga predsjedničkih izbora".

Spomenuti Borovac i Balić se nisu oglasili o eventualnom hakiranju njihovih Facebook profila.

U međuvremenu su se na Twitteru počele javljati brojne ironične reakcije na slučaj hakiranja Facebook profila Rosande Mijolović Dukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:33