PRIJETNJE POLICIJOM

Srb: 'Đapićevi trabanti su nas opustošili! Iz prostorija stranke su nestala računala, namještaj i slika Ante Starčevića!'

Osijek, 290113.Pocasni predsjednik HSP-a Anto Djapic sazvao je konferenciju za medije nakon sto ga je predsjednik stranke Daniel Srb izbacio iz stranke zbog intervjua u Nedjeljnom Jutarnjem.Na fotografiji: Anto Djapic.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Daniel Srb prozvao je pristaše dojučerašnjeg počasnog predsjednika stranke Ante Đapića za pustošenje prostorija osječke podružnice stranke. Naime, iz njih su, prema Srbovim riječima, netragom nestala računala, dio ormara i stolica, govornica, dio arhive, slika Ante Starčevića te čak i žigovi.

- Nakon odluke o isključenju gospodina Đapića, njegovi trabanti tražili su ključeve od našeg administrativnog tajnika, koji im ih je i dao, a oni su potom odnijeli dobar dio inventara, opreme i dokumentacije u vlasništvu stranke. Prije deset dana poslao sam pisano upozorenje bivšem predsjedniku Podružnice Josipu Vukoviću da izvole vratiti sve sve što su odnijeli ili ćemo u suprotnome sve prijaviti policiji. Tek sada, nakon što su ih počeli nazivati novinari, oni su se počeli javljati našem povjereniku, pa ćemo sljedećih dana vidjeti kako će se stvari razvijati - rekao je Srb.

Đapić nije želio komentirati Srbove optužbe, već je samo poručio da bi mu „pametnije bilo baviti se saniranjem stranke, nego Đapićem.“ Vuković pak kaže da ne zna o čemu Srb govori.

- On sada srkeće pozornost na sebe, jer je u medijskoj blokadi. Mi nemamo ništa s time, tko zna možda su i oni sami to negdje sklonili, jer znam da je ranije bilo govora o bojanju zidova, pa sada koriste priliku da izmišljaju i optužuju nas. Ja sam zvao i Srba i njihovog povjerenika da im vratim ključeve - rekao je Vuković.

'HDZ i SDP su leglo nepotizma'

Srb je najavio i kako neće podržati zahtjeve oporbe za smjenu predsjednika Gradskog vijeća Osijeka Josipa Vrbošića zbog nepotizma.

- Licemjerno je da se HDZ i SDP, kao stranke koje su pravilo nepotizma nametnule u cijeloj Hrvatskoj, sada žele prikazati kao borci protiv zapošljavanja po stranačkoj liniji. Zato ću biti protiv ovog prijedloga, jer iza njega stoje oni koji su rasprostranili nepotizam po Hrvatskoj - rekao je Srb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:12