SLUČAJ PURDA

Srbija zatražila nove iskaze: Tromblon i Purda ponovo pred sudom

Vukovarski branitelj i logoraš Petar Janjić-Tromblon i njegov suborac Danko Maslov iskaze će dati u četvrtak dok će Purda biti saslušan u Bih

VUKOVAR -Vukovarski branitelj i logoraš Petar Janjić-Tromblon u četvrtak će u Vukovaru ponovno dati svoj iskaz u „ slučaju Purda “, iako je to ranije već učinio u Zagrebu.

- Stigao mi je poziv za četvrtak u 11 sati, a iskaz ću dati na Županijskom sudu u Vukovaru - potvrdio je u utorak Janjić, rekavši kako će s njim biti i njegov odvjetnik Krešimir Krsnik.

Dodaje da će iskaz ponovno dati i njegov suborac Danko Maslov koji će to učiniti u Zagrebu. Janjić i Maslov ponovno daju svoj iskaz vezano uz događaj od 5. studenog 1991. u ratnom Vukovaru.

Tromblon je istražiteljima ranije izjavio da se toga dana u vukovarskoj četvrti Borovo naselje odvijala „borbena akcija“ i da nije počinjen nikakav ratni zločin. Prema onome što se moglo doznati, zahtjev za novim iskazima je u Hrvatsku uputilo srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine, dok će prema istom zahtjevu u BiH biti saslušan Tihomir Purda (41).

Vukovarski branitelj Purda - kojeg srbijanska strana sumnjiči za ratni zločin protiv ranjenih srpskih vojnika spomenutog datuma u Vukovaru - još uvijek se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u KPZ Zenica. Uhićen je u BiH, na graničnom prijelazu Županja-Orašje, 5. siječnja po tjeralici Interpola Srbije. Purdina supruga Slobodanka novinarima je rekla kako se njezin suprug ne boji saslušanja jer je istinu o svemu već i ispričao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:41