IZBORI 2024.

Srđ je Grad i Možemo! predstavili kandidacijsku listu i program za 10. izbornu jedinicu

Kandidati s liste prekaljeni su borci za javno dobro i godinama se zalažu za interese svojih lokalnih zajednica, kaže Đuro Capor

Sandra Benčić

 Nikola Vilic/CROPIX

Koalicija stranaka Srđ je Grad i Možemo! predstavile su u srijedu kod tvrđave Imperijal na brdu Srđ ponad Dubrovnika kandidacijsku listu za X. izbornu jedinicu i program za parlamentarne izbore.

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić izjavila je kako će u dvije najjužnije hrvatske županije najviše jačati primarnu zdravstvenu zaštitu.

"Domovi zdravlja su ključni. Proširivat ćemo ih, infrastrukturno ojačati i opremiti. Mijenjamo sustav plaća za liječnike obiteljske medicine, kako bi bile jednako privlačne kao u bolnicama. Time bismo potaknuli najbolje za odabir obiteljske medicine. Liste čekanja riješit ćemo atraktivnim kompenzacijama za liječnike, da ne bježe u privatne ustanove", rekla je Benčić.

Dodala je kako je njihov plan prehrambene samodostatnosti Hrvatske jako važan za turističke županije, jer će jačati poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju te ih povezati s turističkim i javnim sektorom.

"Najveći dio prihoda od turizma odlazi iz Hrvatske, a ostaju nam okolišne i druge društvene štete", poručila je Benčić.

Nositelj liste Đuro Capor rekao je kako su kandidati s liste redom prekaljeni borci za javno dobro i godinama se zalažu za interese svojih lokalnih zajednica.

"Srđ je Grad je 18 godina izdržao i pobijedio u borbi za Srđ, u svim pravnim postupcima i arbitražama. Na isti ćemo način interese ljudi braniti, štititi i promovirati u Hrvatskom saboru. Posebno ćemo brinuti o selu i otocima, gdje vidimo priliku da se razviju u samoodržive zajednice s kvalitetom života koja će privlačiti deficitarne struke", poručio je Capor.

Na kandidacijskoj listi koalicije stranaka Možemo! i Srđ je Grad u X. izbornoj jedinici su Đuro Capor, Tamara Visković, Igra Šain Kovačević, Petra Marčinko, Ivica Profaca, Vinka Lozica, Tanja Jadrešić, Igor Miošić, Žasmina Pankova Pokrovac, Stjepan Mišić, Milana Romić Viđen, Iver Pešut, Marija Vujošević Carić i Marko Giljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:57