SPORNI UGOVOR

Srđ je Grad: Mi u kupe, HDZ u špade, HDZ nam ne odgovara na postavljena pitanja

Iz stranke Srđ je Grad u priopćenju navode kako ta činjenica inkriminira župana Dobroslavića

Nikola Dobroslavić

 Božo Radić/Cropix

Iz stranke Srđ je Grad prozvali su u srijedu županijski HDZ da izbjegava odgovoriti je li župan Nikola Dobroslavić županijskim vijećnicima u prosincu 2021. na glasovanje dao zaključak u kojem se kao izvor financiranja ceste Korčula – Račišće navodi ugovor koji je raskinut, što je vijećnicima zatajeno.

Iz stranke Srđ je Grad u priopćenju navode kako ta činjenica inkriminira župana Dobroslavića i ravnatelja Županijske uprave za ceste Ivu Kaštelana, zbog čega bi obojica trebala dati ostavku.

„Župan je pred vijećnike poslao falsificirani službeni akt, obmanuo ih o izvorima financiranja i u službeni financijski plan za 2022. unio sredstva u kojima se poziva na konkretan ugovor koji je raskinut“, ističu iz te stranke.

Smatraju kako su Dobroslavić i Kaštelan, s obzirom na to da nisu spremni priznati da su pogriješili a kamoli razmisliti o posljedicama zbog prevare, odlučili pričati priče o 'hvalevrijednom projektu' i 'ugovoru koji će se potpisati'.

„Mi u kupe, oni u špade! Kao kad u školi đaka pitaš jedno, a on odgovara samo ono što (eventualno) zna, bez obzira što to nema veze s pitanjem. Doduše, nismo ni očekivali ništa drugo od HDZ-a. Skretanje pozornosti s merituma i stvaranje novih priča jedini je način na koji znaju odgovoriti na cijeli niz afera koje metastaziraju diljem Hrvatske, na svim razinama vlasti“, navode iz te stranke.

Dodaju kako će poduzeti pravne radnje jer je riječ o najvišim dužnosnicima koji su u stanju ponoviti djelo.

„Osim toga, pitamo se kako poslije ovoga možemo uopće raditi u Županijskoj skupštini. Nakon ovoga svaki je navod u svakoj točki upitan“, smatraju iz stranke Srđ je Grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:34