SLUŽBENI PUT

SREDNJOŠKOLSKI RAVNATELJI OTKAZALI EKSKURZIJU U AMERIKU Na 7-dnevnom 'studijskom putovanju' planirali izlete, šoping, krstarenje, večere...

 Profimedia, robertharding

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu da je otkazano studijsko putovanje srednjoškolskih ravnatelja u New York, koje se trebalo održati u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

"Dobila sam poruku od predsjednice Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzane Hitrec da se od putovanja odustaje", rekla je ministrica Divjak novinarima ispred Banskih dvora.

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja je, prema pisanju Indexa, organizirala sedmodnevno studijsko putovanje za ravnatelje u New York tijekom kojega je bio predviđen samo jedan posjet newyorškoj srednjoj školi, a ostali dani bili su predviđeni za razgledavanje New Yorka, shopping, krstarenje, večere...

"Kada smo to saznali tražili smo očitovanje svih škola i ravnatelja. Ako je tako kako mediji prenose, to je nedopustivo", odgovorila je Divjak na pitanje novinara istaknuvši da će njezino ministarstvo, kada dobije informacije iz svih škola, sve provjeriti.

"Treba vidjeti radi li se o privatnome ili službenome putu. Tu su onda i razlike koje ćemo mi provjeriti i vidjeti što s time", dodala je Divjak potvrdivši da je u međuvremenu dobila poruku od predsjednice Udruge Suzane Hitrec da se od puta odustaje.

Obavijest o otkazivanju putovanja objavljena je i na mrežnim stranicama Udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 07:28