I HELIKOPTER I BIO SPREMAN

SRETAN KRAJ VELIKE POTRAGE ZA MLADIĆEM KOJI NE NESTAO KOD SV. IVANA ZELINE Otišao na trčanje, cijelu noć ga tražila 43 spasitelja: 'Izgubio sam se'

 
 HGSS

HGSS Stanice Zagreb nakon policijske dojave primljene 24. travnja u 22 sata krenuo je u potragu za 16-godišnjim mladićem koji je nestao na području Sv. Ivana Zeline.

Mladić se, naime, uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova, no nakon određenog vremena javio se roditeljima kako je izgubljen. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio.

Na teren je izašlo 18 članova HGSS Stanice Zagreb koji su tragali cijelu noć, a na terenu je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Rano ujutro u pomoć su pozvane Stanice: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor.

Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a. Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi.

Sljedećeg dana u 8:25 sati mladić se vratio neozlijeđen kući. Ispričao je da je prespavao u šumi, te se pokrio lišćem kako bi mu bilo toplije.

Ovim putem želimo se zahvaliti vatrogascima, policiji i Centru 112 na izuzetno dobroj suradnji.

HGSS

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:30