ANA BRNABIĆ

SRPSKA PREMIJERKA KAŽE DA JE NEUGODNO IZNENAĐENA IZJAVOM JANDROKOVIĆA Opet osudila Šešelja: 'Zvala sam jučer i Plenkovića, nije mi se javio...'

 
Ana Brnabić
 Profimedia, Abaca

Srpska premijerka Ana Brnabić ponovno je u četvrtak osudila incident s gaženjem zastave i vrijeđanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istaknula da je neugodno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njezinoj i osudi incidenta od strane predsjednice parlamenta Maje Gojković može polemizirati i relativizirati ovaj događaj, piše RTS.

- Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu i dodala da jučer nije mogla biti tako direktna jer je bila na putu.

- Sada se nikako ne može reći da relativiziram ono što se dogodilo ili da je Vlada Republike Srbije ostala nedorečena. Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posjet. Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da bi bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Istaknula je da su Vlada Srbije, predsjednik i predsjednica Skupštine, učinili sve što je bilo moguće da posjet hrvatske delegacije prođe što je najbolje moguće.

- Žao mi je, pokušala sam jučer telefonom dobiti i premijera Andreja Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga - rekla je srpska premijerka i za kraj poručila:

- Najvažnije je da to jasno osudimo i kažemo da to nije Srbija kakva je Srbija danas, piše RTS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:25