REAKCIJA NAKON TEKSTA U JUTARNJEM LISTU

Srpska tužiteljica: Tražit ćemo da Hrvati ispitaju Paravinju o ubojstvu novinarke iz 1994.

Paravinja je trenutno u pritvoru šibenskog suda zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić

ZAGREB - Javno tužiteljstvo u Beogradu u najkraćem će mogućem roku tražiti od hrvatskih istražitelja da se Dragana Paravinju ispita u vezi s ubojstvom novinarke Radislave Dade Vujasinović , najavila je nakon teksta u današnjem Jutarnjem listu republička javna tužiteljica Zagorka Dolovac.

- Informacija da je Paravinja povezan s ubojstvom novinarke Vujasinović za nas je potpuno nova i tražit ćemo da se provjere navodi iz hrvatskih medija - rekla je Dolovac srpskim novinarima.

Podsjećamo, Paravinja je trenutno u pritvoru šibenskog suda zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić , a slučaj ubojstva Dade Vujasinović nije riješen od 1994. godine, kada je pronađena mrtva u lokvi krvi u svom stanu.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je sama sebi pucala u prsa iz sačmarice te je slučaj još u vrijeme Miloševićeve vlasti proglašen samoubojstvom. Ipak, naknadno, na inzistiranje obitelji i nakon nalaza neovisnih vještaka, utvrđeno je da je u nju dvaput pucano iz puške pa je slučaj ponovno otvoren.

Kao motiv likvidacije navodi se njeno pisanje protiv Željka Ražnatovića Arkana.

Jutarnji je do teze o Paravinjinoj umiješanosti u ubojstvo novinarke u Beogradu došao nakon izjave visokog izvora u hrvatskoj policiji, a da se provjere provode i s druge strane potvrdio je Milorad Veljović, direktor policije Srbije, koji kaže da je istraga nedavno pokrenuta.

EKSKLUZIVNO u NEDJELJNOM JUTARNJEM: Prava istina o Draganu Paravinji koja će šokirati naciju!

Samo u nedjelju, 7.8. istraživački specijal na 32 stranice: Kako je monstrum oteo Antoniju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:22